Pagina 1 van 1

Hoeveel stro voorzien voor Musa Basjoo in te pakken?

BerichtGeplaatst: 09 sep 2021 10:51
door T.R.1986
Goedemiddag,

ik probeer alles in huis te hebben (nu nog wat vroeg natuurlijk) voor de nodige winterbescherming van mijn musa basjoo. Hij is nu ongeveer 1m hoog en ik ga hem wanneer het winter wordt inpakken door er kippengaas rond te zetten, vullen met stro en dan puinzak erover. Nu vroeg ik me of iemand enig idee heeft hoeveel kg stro je meestal nodig hebt?

Re: Hoeveel stro voorzien voor Musa Basjoo in te pakken?

BerichtGeplaatst: 09 sep 2021 21:49
door de Haan
Ik gebruik helemaal geen stro voor de banaan.
Al het blad eraf.
Lichtsnoer erom (geen led)
Noppenfolie en een dakje erover, klaar.
Lichtsnoer gaat aan als het vriest.

Re: Hoeveel stro voorzien voor Musa Basjoo in te pakken?

BerichtGeplaatst: 09 sep 2021 22:07
door Rob
I doe gratis eikenblad, en alle afval van bananen, canna, en tetrapanaxen .
hooi/stro heb ik ooit eens gedaan, en ik ben weken in de weer geweest alle opkomende graszaden daarvan weg te nemen - geen liefhebber. Ik prefereer afgevallen blad (in plaats van blad in kliko te storten, gooi ik het in de gasskooien

Maar om je vraag beantwoorden: Een gaaskooi van doorsnee 1m - daar gaat wel een pak stro/hooi in. eea hangt heel erg af van de compressie in de stro/hooi. Gewoon experimenteren!

Re: Hoeveel stro voorzien voor Musa Basjoo in te pakken?

BerichtGeplaatst: 10 sep 2021 09:43
door T.R.1986
Bedankt voor de info!

Ik weet niet zo meteen waar ik hier eikenblad moet gaan zoeken, dus ik denk dat ik het met stro zal proberen. Hooi was niet zo goed dacht ik omdat dat kan gaan broeien? Ik wil geen rotte stammen :D

Ik denk ook dat het graszaad enkel bij hooi voorkomt, maar ik kan ook COMPLEET mis zijn!

Re: Hoeveel stro voorzien voor Musa Basjoo in te pakken?

BerichtGeplaatst: 10 sep 2021 10:45
door Rob
Broei is op zich goed TR - broei is temperatuur en das nou net wat zo handig is onder zon grote jas om de stam te laten overleven!
Eind maart/begin april komt eea typisch zeiknat en een beetje klef onder de jas vandaan, maar binnen een week is die stam alweer helemaal droog en hard (en meestal is ie dan ook alweer aan de groei).

vwb het materiaal: ontwikkel je eigen techniek/gebruik wat voorhanden is: hier staan 2 enorme eiken die meerdere kubieke meters blad laten vallen, maar er zijn ook mensen die de boel vullen met paardenmest, compost of iets anders wat voorhanden is.
Mocht je ruim in de stro/hooi zitten dan prima.
Ik gebruik ook de grote bladeren van de Tetrapanax en Gunnera - meestal aan de buitenzijde van de kooi. Het zijn grote, harige of dikke bladeren die het juist goed doen qua isolatie (denk bijvoorbeeld ook aan kiwiblad)!