Pagina 1 van 1

Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 08 jul 2009 00:28
door Christophe
Hoi iedereen,

Heeft er iemand ervaring met de Musa cheesmanii? Hij schijnt redelijk winterhard te zijn net als de basjoo of sikkimensis?

En heeft er iemand zaadjes van? 8-)

Christophe

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 08 jul 2009 17:16
door TropiRo
Ik heb er geen ervaring mee maar heb er vorige week 20 gezaaid. Het gene wat ik heb gehoord is dat ze maar maximaal -5 graden aankunnen.

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 16 jul 2009 13:11
door dest_planten
Hoi Christophe,

Ik heb deze banaan 2 jaar gehad ( is dit jaar niet meer opgekomen).

Het is geen harde groeier maar het is wel een leuke banaan omdat deze een witte wasachtige schijn heeft aan de stam en aan de onderkant van de bladeren.

Groeten,

Stefan

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 16 jul 2009 13:39
door Christophe
Prima, dank je voor info ;)

Wat bedoel je met 'geen snelle groeier'? In bananennormen of in het algemeen?

Christophe

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 18 jul 2009 10:02
door dest_planten
Hoi Christophe,

In bananennormen.

Van al de winterharde bananensoorten vind ik M. sikkemensis toch nog het hardst groeiend.

Groeten,

Stefan

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 29 okt 2009 14:01
door griphuz
Musa cheesmanii en Musa nagensium die we hier in Europa kennen zijn volgens mij hetzelfde, en groeien goed in de zomer. In de winter buitengaan ze kapot, en in de koude kas kwijnen ze bij mee steeds verder weg merk ik. Erg jammer, want het is een erg mooie met zijn zwarte stammen.
Groetjes,
Remko

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 29 okt 2009 15:50
door Christophe
Ik zou er nog altijd graag eentje hebben. Als iemand een scheutje opzij heeft, of net voor de winter een plantje over heeft waar hij geen plekje voor vindt, mag je het me altijd laten weten ;)

Christophe

Re: Musa cheesmanii

BerichtGeplaatst: 30 nov 2009 10:43
door dest_planten
Hoi,

En wie een tweede scheutje of plantje over heeft, mag mij ook contacteren ;)

Groeten,

Stefan