Hoi Filip,
Blij dat je je op het forum hebt ingeschreven!
Ik week mijn zaden altijd in gewoon kraantjeswater, zo kan ik makkelijk warm water nemen. We weten natuurlijk dat regenwater beter is voor planten. De tuin fleurt helemaal op nadat het geregend heeft. Je mag dus ook gewoon grondwater nemen als je het op temperatuur krijgt. Een thermosfles is ideaal om het water op temperatuur te houden. Ververs het water elke 12 uur.
Ik week mijn zaden echter niet altijd. Ik doe dit vooral bij harde Musa zaden en Jubaea Chilensis zaden. Deze zijn namelijk erg harde zaden. Als je je zaden wel weekt, bevordert dit de kieming en ze komen sneller uit. Het kort koken van zaden raad ik ten zeerste af. Dit hoor je wel eens, of lees je op het internet. Ik tracht zoveel mogelijk de (zuiderse) natuur na te bootsen, en koken hoort daar natuurlijk niet bij
Als je nog vragen hebt hoor ik het graag,
Groeten,
Christophe