Pagina 1 van 3

De Wereld

BerichtGeplaatst: 19 maart 2020 06:44
door tbird44
de wereld staat op zijn kop en het valt niet mee om te genieten van de dingen die we wel hebben en kunnen.
op Facebook gooien ze je dood met verhalen en de een nog erger als de ander.
voor mij persoonlijk lukt het nog niet om van mijn hobby te genieten want ik heb er wel last van.
ik heb nog steeds werk zolang het duurt.
mijn vrouw zit al thuis en mijn dochter loopt elke dag het risico omdat ze in de kinderopvang werkt.
best eng maar we moeten door.
hoe gaan jullie met dit probleem om ?????

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 19 maart 2020 09:11
door Mainfield2017
tbird44 schreef:de wereld staat op zijn kop en het valt niet mee om te genieten van de dingen die we wel hebben en kunnen.
op Facebook gooien ze je dood met verhalen en de een nog erger als de ander.
voor mij persoonlijk lukt het nog niet om van mijn hobby te genieten want ik heb er wel last van.
ik heb nog steeds werk zolang het duurt.
mijn vrouw zit al thuis en mijn dochter loopt elke dag het risico omdat ze in de kinderopvang werkt.
best eng maar we moeten door.
hoe gaan jullie met dit probleem om ?????


Goeiemorgen, ondanks dat de hele wereld in vuur en vlam staat is het belangrijk om met gezond verstand te blijven denken ik zelf kijk 1 keer per dag ff snel even teletekst en daarna zo weinig mogelijk media ;) we worden masaal in een angstig depressie gepraat, ik persoonlijk ga er nuchter mee om en probeer men naasten te helpen waar dit mogelijk is en ga Door met men dagelijks leven

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 19 maart 2020 11:53
door Eduard
Ja sluit me aan bij Mainfield zijn bericht, even checken in de ochtend en proberen het beste ervan te maken, het is niet anders en we willen door, gelukkig dat de lente voor de deur staat ;)

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 19 maart 2020 18:38
door Mate
Yess ik ben ook gestopt met telegraaf en nu.nl..je wordt er helemaal gek van..uiteraard een spannende tijd. Ik werk in e3n vitale sector ( niet direct met patienten..hulde en respect voor die mensen) dus gaan gewoon door. Wel erg veel zieken op werk waardoor de druk alleen maar toeneemt. Ik probeer wel lekker te rommelen in de tuin als ik de tijd heb en dat doet ook erg goed. Voel me altijd stukken beter dan dat ik een uurtje op de bank hang en het internet afstruim naar corona nieuwtjes. Ik wens iedereen heep veel gezondheid toe, dat is het belangrijkste maar ik hoop ook dat iedereen hier zo min mogelijk finaciele schade oploopt.

Sterkte en succes allemaal :thai:

Gr Matko.

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 19 maart 2020 23:48
door Rob
Common Sense...

Niet te veel laten afleiden, gewoon proberen routine vast te houden of nieuw te creeren.
Ik werk nu al 3 weken thuis en het bevalt me weinig (zelfs al kun je ff naar buiten lopen tussendoor)....het moet echter nog 3 weken.

mee eens qua media: goed bedoelt ongetwijfeld, maar 8 uur per dag is wel stevig om uit te leggen dat we elkaar niet moeten zoenen...Ik kijk eigenlijk nog nauwelijks nieuws en media.

Een positief punt: ik heb dit jaar mijn verlof al gehad!

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 20 maart 2020 10:50
door turtleboy
Heb geen zin om ziek te worden dus blijf ik zoveel mogelijk uit de buurt van anderen ,werken moet ik voorlopig ook niet dus dat komt goed uit.
Heb nog genoeg klussen en hobby’s om deze vervelende periode te overbruggen.
Een advies gebruik je gezond verstand.

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 20 maart 2020 17:00
door draco
Ik geniet de luxe niet meer te hoeven werken en mag nu 's ochtend al om 7 uur boodschappen doen. Ik consumeer het nieuws nog maar met mondjesmaat maar dat kon niet verhinderen dat ik kennis nam van het debat in de Tweede Kamer waarbij onze 'geliefde' populisten politieke munt probeerden te slaan uit deze ellende. Als ze daar succes mee boeken zullen enkele van de gevestigde partijen vermoedelijk niet schromen om tegen hun aan te schurken. Miaaauw!

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 20 maart 2020 19:57
door Mainfield2017
draco schreef:Ik geniet de luxe niet meer te hoeven werken en mag nu 's ochtend al om 7 uur boodschappen doen. Ik consumeer het nieuws nog maar met mondjesmaat maar dat kon niet verhinderen dat ik kennis nam van het debat in de Tweede Kamer waarbij onze 'geliefde' populisten politieke munt probeerden te slaan uit deze ellende. Als ze daar succes mee boeken zullen enkele van de gevestigde partijen vermoedelijk niet schromen om tegen hun aan te schurken. Miaaauw!Welke populisten bedoel je

Bedoel je de linkse populisten/eurofielen
klaver, jette, rutte/lodewijk usher

Of bedoel je de rechtse populisten/Nederland first
baudet/Wilders

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 20 maart 2020 22:07
door draco
Dat is een retorische vraag Mainfield. Als U het kamerdebat enigszins heeft gevolgd dan zal dat toch duidelijk zijn. Maar linkse of rechtse populisten zijn me om het even (erg). En wat Europa betreft, we zitten nu eenmaal in 't schuitje en alleen zwemmend verder gaan is niet aantrekkelijk. :lol:

Re: De Wereld

BerichtGeplaatst: 20 maart 2020 22:21
door Rob
Tsja...

Ik heb afgelopen week in mijn spaarzame Tv momenten 5 minuten naar radar (kan ook kassa zijn geweest, zelfde niveau zever, meestal ook niet mijn ding) zitten kijken en de haren stonden werkelijk rechtop in mijn nek....
Linksom, rechtsom om het even, maar diegenen die in deze tijden een politiek slaatje proberen te slaan uit deze misère van allen, zijn geen haar beter dan diegenen die aanbellen bij onze kwetsbare ouderen om zogenaamd boodschappen voor ze toen, en ze vervolgens te verlossen van hun laatste kleine beetje spaargeld en eigenwaarde... YUK!!
(Als dat onze wereld is, dan opteer ik echt beter weer voor lijfstraffen - let wel: ik beleef er zelf geen plezier aan, maar ben best bereid een paar interessante spelletjes verzinnen om van dat soort uitwassen af te komen)

Nee, neem dan de gezangen die afgelopen week spontaan klomken in Italiaanse straten.
Juist daar, waar het hardst met de billen word geknepen! De even simpele als spontane uitspattingen van saamhorigheid, op simpele balkons in kleine dorpjes en grote steden. Zomaar, omdat het kan. Omdat men het wil en het goed voelt - zeg maar social media, 80's style.
Ik vond het een emotioneel gezicht, wetende dat in de ziekenhuizen aldaar de medici blijkbaar al moeten over wie leeft (en wie misschien niet).

Ik zou zeggen: niet panikeren, let op elkaar (en jezelf), blijf kritisch nadenken.
De afhaalchinees en de sportschool wachten wel.