Pagina 1 van 2

Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 05 aug 2019 16:08
door Jurgen de Koster
Hallo allemaal! Mijn naam is Jurgen en ik ben nieuw hier. Het begon allemaal ongeveer 3.5 jaar geleden toen ik mijn eerste exoot kocht. Het was een bananenplant. Ik wist er nog niks vanaf dus qua verzorging ging ik volledig op mijn gevoel af. Eerst heb ik de banaan in een 30 liter emmer geplant en vervolgens tot aan het najaar flink verwend met kunstmest en water. Het begon al een leuk boompje te worden van ongeveer 1.20m. Die winter heeft de banaan in een kas van een kennis van mij doorgebracht met een dekentje van bubbel plastic. In het voorjaar heb ik de banaan in de volle grond geplant in mijn achtertuintje. Daarna weer doorgegaan met het mest-waterproces. Door het jaar heen sneed ik de jonge scheuten los van de stam in de hoop dat er zo veel mogelijk voeding naar de hoofdstam zou gaan. In het najaar knipte ik de bladeren los en pakte de stammen grondig in tegen de vorst. Hier voor gebruikte ik juten, stro en bubbel plastic. Ook een dakje van tempex voor het gewicht van eventueel sneeuw. Na 2.5 jaar (vorig jaar) heb ik 1 extra scheut door laten groeien voor als de andere zou gaan bloeien en vervolgens afsterven. Rond 10 Juli zag ik wat rare activiteit in de top van mijn oudste stam. Het was eindelijk zo ver. Het was gelukt! . Mijn banaan ging bloeien. Na wat rond lezen ben ik er inmiddels achter dat dit niet heel spectaculair is. Nu is het alleen nog de vraag hoe ver hij door zal gaan bloeien. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn project vinden en hoop dat jullie willen reageren. Druk op de link en er volgen 8 foto's.

https://www.flickr.com/photos/183251799@N08/48465970116/in/dateposted-public#

Groeten uit Heukelum

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 06 aug 2019 20:09
door dj_embé
Hoi Jurgen, zien er fraai uit jouw bananen. Hij zal zijn bloei waarschijnlijk niet helemaal uitdoen .... En het mindere nieuws is dat je bloeiende stam daarna best al meteen afzaagt. Na bloei is het game over met deze stam. Er is niet echt veel ruimte voor uitbreiding van jouw bananenpol.
Je hebt precies ook een flinke albizia staan. Nice!
Welkom Jurgen!
Groetjes,Tim

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 06 aug 2019 21:05
door Jurgen de Koster
Hoi Tim! Bedankt voor je reactie. Ik houd jullie op de hoogte van de bloei.

Groet Jurgen

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 06 aug 2019 23:11
door Mate
:welkom: Jurgen . Schitterende Basjoo en in bloei altijd spectaculair hoor. Hoever hij verder uitbloeit is de vraag maar ik vind het nu al een beauty..veel plezier hier en hou ons op de hoogte :thumb_up:

Gr Matko.

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 07 aug 2019 00:44
door Rob
Welkom Jurgen en :thumb_up: voor de basjoo!

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 07 aug 2019 12:31
door Jozef
:welkom: Jürgen.

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 07 aug 2019 20:19
door Jurgen de Koster
Bedankt voor jullie enthousiaste reacties!

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 11 aug 2019 23:57
door jaak
Welkom Jurgen

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 12 aug 2019 09:06
door p e t e r
Mijn banaan ging bloeien. Na wat rond lezen ben ik er inmiddels achter dat dit niet heel spectaculair is.


De eerste keer is altijd speciaal :)

Re: Hallo allemaal

BerichtGeplaatst: 12 aug 2019 23:18
door Rob
Het blijft wat mij betreft eigenlijk altijd best bijzonder.
En het leukste is: als je een soort eenmaal hebt gehad (meestal Basjoo) en je hebt de smaak te pakken, dan zijn er nog tientallen die steeds iets moeilijker zijn...

Zelfde met palmen....je eerste Trachy bloei is altijd top, maar als je daarna bloei hebt in een andere palm - in mijn geval meerdere Chamaedorea soorten - dan is het steeds weer alsof je papa word...