Pagina 1 van 1

Yucca Elephantipes op hydrokorrels over zetten

BerichtGeplaatst: 11 jul 2022 19:58
door Dikkertjedap
Hoi allemaal, Graag zou ik wat hulp/info/ervaringen willen mbt de Yucca...

Volgens mij heb ik wel eens gelezen dat de Yucca Elephantipes vrij kwetsbare wortels heeft. Ik wil de aarde volledig uit de kluit spoelen. Is dit bij een Yucca te doen denken jullie? Ik heb het bij een Strelitia gedaan. Dat ging prima. Maar die wortels konden wel tegen een stootje.

Het gaat mij om een tweestammige Yucca die nu met originele potrond-kluit en al op Seramis hydrokorrels staat (dat is de gebruikelijke manier bij Seramis). Deze staat al reeds drie maanden zo en doet het prima. Ik zorg dat ie goed droog is voordat ik opnieuw water geef.

Ik wil graag van de varenrouw mugjes af. Een van mijn Strelitia's bleek een bron van varenrouw mugjes te zijn en heeft sinds ik de aarde heb afgespoeld nog niet een varenrouw mug aangetrokken (niets gezien tenminste). De Yucca heeft nog een aarde/Seramis combi en dat merk ik; hij trekt toch wat mugjes aan...

Alvast bedankt!

Re: Yucca Elephantipes op hydrokorrels over zetten

BerichtGeplaatst: 24 jul 2022 00:57
door Rob
@ mugjes: ik gebruikte destijd een cocktial van decis en admire. Niet echt hele erg eco, maar het werkte wel als een trein.
Droog houden van grond is het allerbelangrijkste - die krengen doen het eigenlijk alleen maar goed op natte grond...kan ook zijn dat je gewoonweg een heel matige kwaliteit grond had.

@ hydrokorrels - weinig tot geen ervaring mee. Nog niet zolang een palm op korrels gezet (gered van de vuilbak) en die doet het prima. Eigenlijk gewoon recht to rechtaan.
Ik zou het gewoon doen - yucca is nu ook weer niet de meest lastige plant. En de elphantipes word geregeld op hydro aangeboden, met name voor kantoren e.d. dat impliceert dat ie wel erg robuust moet zijn.