batdah schreef:Geen enkele eetbare citrus is winterhard! Alle citroenen zijn zuur het is maar wat je eetbaar noemt!
Als je eetbaar citrus fruit wilt dien je planten te kopen van eetbare cultivars degenen die gebruikt worden om boomgaarden mee aan te planten..ik had die voor de horrorwinter van ik meen 2009 als kuipplant op mijn terras..ik had er destijds iets van 30 staan uit Italie van een fruitkweker..
Wat je koopt op het nederlandse tuincentrum zijn allemaal sierplanten geen eetbaar fruit!
En bedenk dat bij jullie de eet cultivars ook zuur smaken vanwege het klimaat wat ongeschikt is de vruchten te laten uitrijpen..ze worden nooit rijp bij jullie..dus ook nooit eetbaar!
mocht er interesse zijn in productie bomen van commerciele cultivars kan ik die waarschijnlijk wel opsturen naar Nederland...dan heb je in ieder geval echt fruit maar verwacht geen goede smaak!
Het is natuurlijk ook wat je onder eetbaar verstaat, iemand die ik ken heeft al heel wat jaren een Ichang Papeda (in de volle grond) staan, de vruchten zien er niet uit en smaken naar mijn smaak niet lekker, maar hij maakt er een prima marmelade van en die is eetbaar
De Yuzu in mijn tuin heeft slechts een matige winter meegemaakt en het is de vraag of deze ooit eetbare vruchten gaat geven, maar ik vind het een leuk boompje dus ben er sowieso blij mee