Pagina 1 van 1

Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 22 sep 2023 13:00
door G-addict
Op voorhand excuses voor de gebrekkige informatie.

Wij zijn juist terug van een reis door Albaniƫ. We hebben daar ook diverse kustplaatsen aangedaan en daar viel mij een plant in het bijzonder op bij diverse restaurants en bars. Het ziet eruit als een colocasia/alocasia met enkele grote, gekartelde bladeren. Doorgaans 2-4 bladeren, meestal komend uit een korte stam.
Ik heb terplaatste gezocht met Google lens en deze kwam met de colocasia Jacks giant. Na wat speurwerk lijkt het het meest op de alocasia macrorrhiza. Maar dan dus met rechtopstaande bladeren. Ondanks dat ik met Google lens heb gezocht heb ik blijkbaar geen foto opgeslagen. Een foto van internet kan ik niet zo vinden. Wie kan mij aan de hand van mijn omschrijving de goede richting op sturen? Bij voorbaat dank!

Re: Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 22 sep 2023 15:05
door lapalmeraie
Hallo

Dikke kans dat het om de Alocasia macrorrhiza gaat.
Het verschil tussen Alo's en Coloc's is overigens eenvoudig. Bij Colocasia's is het blad met de punt naar beneden gericht (hartvormig dus) bij Alocasia's staat de punt juist naar bovengericht (schoppen vormig).

Grt
Niek

Re: Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 22 sep 2023 21:14
door Eduard
Dit is een A. macrorrhiza die in bloei staat, zie viewtopic.php?f=13&t=25171

Re: Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 23 sep 2023 10:32
door G-addict
Bedankt voor het meedenken. Ik heb zelf ook nog wat gezocht, een typhonodorum ofwel waterbanaan lijkt het meest op wat ik bedoel.

Re: Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 23 sep 2023 11:47
door luc
Maar die ga je daar niet tegen komen
De alocasia macrohiza is de meest redelijk gok :thumb_up:

Re: Colocasia, Alocasia?

BerichtGeplaatst: 23 sep 2023 18:28
door Eduard
Dat klopt typyhonodorum is een echte tropische plant 8-) Alocasia's vouwen verse bladeren wel naar boven als het donker wordt ;)