Overwinteren in de kas

Op dit forum kan je je foto's en YouTube video's delen met andere leden van het forum. Zet video's tussen youtube - tags.

Re: Overwinteren in de kas

Berichtdoor draco op 11 jan 2018 18:26

Eduard schreef:Die koude temp. gegevens die je aanhaalt voor de Latania geloof ik niets van Han! het is een echte "tropische palm", ik heb mijn exemplaar bij aanschaf een zomer buiten gehad waar de jonge plant bijna wegkwijnde :( In de warme veranda groeide deze mooi uit tot een volwaardige palm zomer +-27C winter 20ºC, wegens te groot en ook die rode spint staat die nu op de veel koelere slaapkamer, winter 14ºC waar die dan ook niets doet in de winter, in de zomer+-25ºC groei die wel goed.

Eduard.


Ik verwacht hier ook weinig van Eduard. Als de Latania de overwintering in de kas overleeft dan is dat een klein mirakel. Soms wordt je verrast zoals de afgelopen zomer door Dypsis decaryi. Afkomtig uit de warme kas stond deze hier de hele zomer buiten en kreeg er zelfs een nieuw blad bij. Binnenshuis groeit deze lichtbehoeftige palm uit tot een slungel. Vooralsnog overwintert de Dypsis bij ± 10°C voor een raam op NO dat meestal openstaat vanwege het drogende wasgoed. Een nieuwe Latania staat ernaast. Sommige soorten zijn verrassend vergevingsgezind en passen zich makkelijk aan bij uitersten. Van Ravenea glauca overwintert nu een exemplaar zowel in de woonkamer bij 18-20°C als in de kas bij 2-4°C. Chambeyronia heeft ook geen enkel probleem met de jaarlijkse verplaatsing van de woonkamer naar buiten vice versa.
"Alleen mensen die kunnen twijfelen zijn in staat hun wereldbeeld bloot te stellen aan nieuwe feiten en inzichten"
Avatar gebruiker
draco
 
Berichten: 4189
Geregistreerd: 17 sep 2012 21:49
407 bedankjes

Vorige

Keer terug naar Foto album en video

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten