Welke is de beste/voordeligste verwarming voor middelgrote s

In deze rubriek kan je al je vragen en tips posten in verband met het beschermen van exotische planten in de winter.

Re: Welke is de beste/voordeligste verwarming voor middelgro

Berichtdoor derfske op 13 feb 2018 22:58

mijn petroleum kacheltje staat in mijn onverwarmde geisoleerde aanbouw.. en hij verbruikt tot nu toe 6 liter (wat natuurlijk niks is) en alle planten staan zoor een raam van 3 m2 :lol:

nu zoals ik eerder verteld heb.. glas heeft een enorme slechte isolatie waarde (enkel glas r waarde 0.175).. zelfs hr++ glas is nog een lachertje tegenover nieuwbouw dak isolatie.. (0,875 tegenover 6.0)

wat ik dus ga doen is in mijn aanbouw dakramen maken. ik heb 8 kozijnen met hr+ glas op de kop weten te tikken. dat worden 4 dakramen van 2 lagen hr+ glas en daarboven gehard glas.. r waarde komt dan op 1.6 uit. lichtdoorlaatbaarheid van +-70% :thai:

mijn serre zelf ga ik niet verwarmen.. deze gebruik ik voor lekker te zitten in de lente / herfst. nu staan daar 3 chamaerops die naar binnen gaan als het nog harder gaat vriezen :thumb_up:
inflatie = diefstal, kapitalisme = moderne slavernij, democratie = een illusie, c02 = goed voor planten, fijnstof is pas slecht, "don't believe your tell lie vision", het probleem is niet degene die slecht zijn, het zijn de gene die het toelaten
derfske
 
Berichten: 169
Geregistreerd: 18 nov 2015 01:47
Woonplaats: landgraaf
13 bedankjes

Vorige

Keer terug naar Winterbescherming

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast