Pagina 1 van 1

Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 30 okt 2014 14:41
door stef01
v

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 30 okt 2014 23:07
door lily-anne
Zijn dat gewone paprika's? Heb je die dan in kleine stukjes gesneden ? Zou je die ook in de oven kunnen drogen? Leuk idee

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 30 okt 2014 23:15
door Rob
Te gek Stef!
Als je over hebt of eventueel te ruil/koop aanbied dan hoor ik het graag.

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 31 okt 2014 09:40
door stef01
v

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 31 okt 2014 11:56
door Gerritzen
Jullie hebben heel wat paprika's geoogst! Maar vitamine C overleeft dit proces toch helemaal niet?

groet,
René

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 31 okt 2014 12:15
door stef01
v

Re: Paprika poeder

BerichtGeplaatst: 01 nov 2014 01:01
door Rob
Kleine aanvulling: Vitaminen gaan niet dood, het zijn immers geen levende organismen.
Vitaminen kunnen echter wel afbreken of veranderen door verwarming, zuurstof, vocht of UV licht (vandaar dat er op Uw potjes altijd 'droog en koel bewaren' staat)...

Let wel dat in veel landen de kruiden zelfs vrij vroeg word toegevoegd bij de eindbereiding - juist om meer smaak vrij te maken.
Dit wil je dus idd niet terwijl je de kruiden prepareert voor opslag!

Drogen is overigens een prachtige manier van bereiden - en het levert veelal een pak extra smaak op - het verlies van een forse hoeveelheid water die nergens naar smaakt verhoogt de concentratie van wat wel smaakt.

:thumb_up: