Pagina 1 van 1

Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 26 aug 2015 13:16
door Grad85
Hierbij het recept met foto,s van mijn sambal,deze is met madame Jeanet maar dit recept gebruik ik ook met andere pepers.

Je hebt nodig een >
Keukenmachine om te blenden,heb speciaal een kleine daarvoor.
40tal pepers,kan ook minder.
1 ui ik gebruik witte,heeft een zachtere smaak.
Bolletje knoflook
Scheut azijn
Zout,2 theelepels
Olijfolie en sateprikker om de olie door de sambal te roeren als ie van het vuur afkomt.
Sap van 1 citroen ik heb citrusquat gebruikt
En eventueel suiker [ bruine rietsuiker ] om de scherpte er wat af te halen.
Wok en kleine potjes die je een 10tal minuten uitkookt,ik gebruik speciaal kleine potjes omdat je die elke keer opent en weer terug in de koelkast zet.
Ongeopende potjes kun je dik een jaar in de koelkast bewaren,omdat na het vullen de potjes vacuum trekken als je ze op z,n kop zet.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Je doet al je ingredienten in de machine en mixt tot er een gladde massa onstaat,doe er de zout ,azijn en sap van citroen bij.
Beetje olie in de wok en op klein vuur roeren tot er een pasta onstaat en het vocht verdwenen is.
Uitgekookte potjes vullen,beetje olie erbij en roeren met de sateprikker,steeds kleine beetjes olie totdat je een mooie sambal hebt.
Deksels erop,goed aandraaien en op zijn kop aflaten koelen,je kunt ze daarna in de groentela van je koelkast bewaren.

Laatste foto met sambal die ik een maand geleden gemaakt heb met Adjoemas

Bon Appetit

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 26 aug 2015 18:23
door Exo
Leuk! Deze ga ik onthouden! Eet smakelijk...

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 26 aug 2015 19:05
door Itrme
Ziet er goed uit, dat recept ga ik opslaan :thumb_up:

Is het niet mogelijk de potjes te steriliseren in een hogedrukpan zodat ze langer goed blijven?

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 26 aug 2015 19:08
door Grad85
De potjes zijn gesteriliseerd door die 10 minuten in het kokende water,ik haal ze eruit met een tang als ze nog koken en zet ze op een zuivere theedoek.
Of je ze ook in een hogedrukpan kan doen weet ik niet,probeer het zou ik zeggen ;)

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 26 aug 2015 20:31
door margaretha
Lijkt me heerlijk, ga het op zeker maken
Heb net een peperplant die wat rode pepers produceerd.
Dank je voor het recept
Margaretha

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 15 sep 2015 22:11
door RdB
Niks zo lekker als eigen sambals! Er zijn 1000-en recepten waarop je eindeloos kunt varieren. Zelf vind ik het bv erg lekker 'veel' trassi en kemirie noten toe te voegen.

Ruud

Re: Mijn Sambal recept

BerichtGeplaatst: 21 sep 2015 11:50
door lapalmeraie
:thumb_up: