Pagina 1 van 1

Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 15 jun 2017 11:47
door daniell
Iemand ervaring met Rozemarijn in de lichte schaduw waar weinig directe zon valt? Ik heb er nog eentje over en die wil ik in de grond zetten en daar komt het het beste uit. Campanula en olijfwilg doet het er prima op die plek, maar die groeien zowat overal.

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 19 jun 2017 13:13
door lapalmeraie
Hier lukt dat prima. Teveel aan water vinden ze dan weer minder fijn. Ik had hem per ongeluk ergens gezet waar net al het water van mijn tentdak terecht komt en daar kwijnde hij weg. Maar in de lichte schaduw lukt prima.

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 19 jun 2017 13:57
door jos944
Dat is geen probleem.
Als het in de winter niet te hard vriest verdient het zelfs schaduw ivm uitdrogen in de winterzon.

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 19 jun 2017 23:59
door daniell
Hoe is jullie ervaring met de winterhardheid? Ik heb helaas niet de 'Blue winter' variant die -22 aan kan, maar de gewone. Heb wel een stekje van de blue winter, die plant ik er ooit wel langzaam naast haha

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 20 jun 2017 07:48
door lapalmeraie
Nooit problemen met gehad en heb verschillende staan.

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 01 jul 2017 01:54
door Rob
daniell schreef:Hoe is jullie ervaring met de winterhardheid? Ik heb helaas niet de 'Blue winter' variant die -22 aan kan, maar de gewone. Heb wel een stekje van de blue winter, die plant ik er ooit wel langzaam naast haha


Rozemarijn is bikkelhard voor zover ik weet, zeker als men de huisregels vwb bodem en bewatering een beetje netjes naleeft.
Meest belangrijk is verder de snoei, en de datum waarop dit word gedaan. Zeker niet te kort snoeien.

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 01 jul 2017 02:36
door daniell
Hij staat in een gewone bosgrond, vrij droge zandgrond en krijgt toch wel iets van directe zon. Zal wel goed zijn dus. Staat wel op noord-oostkant, maar wel beschut tussen koniferen en hoge heggen dus dat zou geen issue moeten zijn. Hoe zit het met snoeien? Wanneer moet dat?

In Zuid-Frankrijk staat er ook nog één in de tuin: een ongesnoeide rozemarijn die dusdanig groot is geworden dat het haast een boom is haha. Zou ik die mogen terugsnoeien?

Re: Rozemarijn in de schaduw

BerichtGeplaatst: 02 jul 2017 00:11
door rice
Rozemarijn groeit niet terug vanuit hout dat is ook een reden om ieder jaar te snoeien anders worden ze in mijn optiek lelijk en iel.
Snoei na de bloei, in mei dacht ik.
Heb er verschillende gehad maar in de volle grond gaat het goed zolang we geen echt winter krijgen. Ik zit op zandgrond dus dat is een voordeel qua droogte in de winter.