Pagina 1 van 2

Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 10:46
door exoten vriend
Hallo
Iemand ideeën en suggesties wat betreft weerstation s?
Denk er aan mij een nieuwe aan te schaffen heb nu 2 goedkopere en geven niet correct aan
Iemand ervaring met de alecto ws-5500?
Lijkt me wel interessant maar niet goedkoop

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 11:11
door draco
Ik heb goede ervaring met de TFA Klimalogg-Pro aangeschaft op advies van een forumlid. Over de duurzaamheid kan ik nog weinig zeggen na 1 seizoen. Daarvoor had ik Oregon Scientific maar daarvan functioneerden de zenders na een aantal jaren niet meer. De zenders buiten zijn uiteraard het meest kwetsbaar. Bij de TFA kan een beschermende houder worden bijbesteld.

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 15:06
door p e t e r
Ik heb een systeem dat je via de smartphone kan uitlezen, hierdoor kan je heel veel sensoren gebruiken. Ik ben erg tevreden over de service en advies van het weerhuisje:
Niet enkel een goede advies voor verkoop gehad maar ook nog goede hulp nadien bij de setup.

Je kan bv enkel via de smartphone werken:
https://weerhuisje.nl/nl/mobile-alerts/g-93

Of met een meteobridge:
https://weerhuisje.nl/nl/meteobridge/g-90

Of via Domoticz:
https://weerhuisje.nl/nl/specials/weer- ... g-10000091

Ik heb de deze:
https://weerhuisje.nl/nl/specials/weer-en-domoticz/wh-ois-iweerstation-compleet/a-11106-10000091


Uitstekende service en advies.

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 16:34
door Rob
Hier dezelfde TFA als Draco. :thumb_up:

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 18:56
door exoten vriend
Dank u voor de info
Ja de tfa ziet er ook wel interessant uit en is deze redelijk correct?
Het systeem dat jij bedoeld Peter heeft een beetje dezelfde werking als de alecto ws-5500? Ook gekoppeld aan wundergruand? Prijs ook beetje zelfde

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 22:12
door draco
De waarnemingen met de TFA stemmen overeen (± 1°C) met de min/max kwikthermometers die buiten en in de kas ter controle hangen. De opgeslagen metingen van de Klimalog kunnen worden uitgelezen maar de historie interesseert me minder dan de controle of de kasverwarming werkt en de temperatuur boven nul blijft.

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 22 nov 2019 22:44
door Dennis_S
Jep, ik heb dus ook die klimalogg-Pro. Ik heb ook meteen het maximaal aantal sensoren erbij: acht stuks. Die gebruik ik in allemaal verschillende winterbeschermingen en buiten, ter vergelijk. Het werkt echt perfect. In dezelfde ruimte geven ze allemaal exact hetzelfde aan, dus geen verschil. Heel fijn dat ze zowel temperatuur als luchtvochtigheid weergeven, waardoor ik kan ingrijpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als het te vochtig wordt.

Uitlezen kan op het apparaat, maar ook via een usb ontvanger in je laptop. Dat is dan ook het enige nadeel, liever zou ik zien dat ik het via de smartphone kon uitlezen. Aan de andere kant is een laptop een stuk fijner om alle grafieken te lezen. Bovendien is het eigenlijk ook weer niet echt nodig elke dag te checken. Je kunt alarmen instellen, maar ik werk met alleen maar verwarmingskabels met ingebouwde thermostaat. EN als je bescherming eenmaal goed is aangebracht (goed geïsoleerd, maar ook voldoende ventilerend) dan heb je er geen omkijken naar.

Kortom, ik kan deze zeker aanraden. Vooral omdat je er acht sensoren op kunt aansluiten waar de meeste niet verder gaan dan vier of minder.

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 23 nov 2019 00:34
door Rob
voor de TFA : mijn acht sensoren zaten bij eerste test binnen 0.2° van elkaar, dus solide is het echt wel.

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 23 nov 2019 09:08
door exoten vriend
Eerst had ik gedacht aan de alecto ws5500 te kopen ook omdat deze weersvoorspellingen doet maar na recensies te lezen kloppen deze zelfs ook niet altijd!
De tfa lijkt mij inderdaad een goed en interessant toestel ook zeker met de meerdere sensoren die ik dan eventueel binnen in de verpakking van de beschermde boomvarens kan hangen en lijkt ook zeer interessant dat je alarm kan instellen vanaf bepaalde alarmerende temperatuur :thumb_up:
Thx iedereen voor de info
Suggesties waar ik het toestel best koop? Zou de tfa willen met 4 sensoren

Re: Weerstation

BerichtGeplaatst: 23 nov 2019 11:51
door exoten vriend
en neem ik best de sensoren met sensor kabeltje om in boomvaren verpakking te stoppen of de gewone sensoren en deze volledig in de winterbescherming stoppen?