Pagina 1 van 3

Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 12 dec 2019 13:16
door AlexD
Ik heb aankomende jaren een mooi project om mijn tuin in te gaan richten. De tuin is ongeveer 40 meter diep en ruim 10 meter breed over het grootste gedeelte van de tuin. Het is vrij droge, maar rijke zandgrond en de tuin is gelegen op het westzuidwesten.

Van links naar rechts:
-Ik heb een vrij grote schuur staan 6x8 meter waarvan ik een deel een overdekt terras van wil maken. De andere grijze bouwvlakken zijn een oude houten kas en een overkapping.
-De oude kas moet vervangen worden door een nieuwe kas die ik tegen de schuur aan wil zetten, de oude druiventakken in de huidige kas kunnen daar mooi ingebouwd worden.
-Voor het overdekt terras komt een open terras, hier wil ik een pergola maken met kiwiplanten en een paar Albizia's.
-Dan een grote vijver met een rechthoekig zwemgedeelte en een ondiep filtergedeelte, langs de kas komt een vlonder om op te zitten. Rondom de vijver komen volop borders met allerlei planten.
-Een padje naar achteren met ruimte voor een paar grote potten met citrusvruchten die kunnen overwinteren in de kas.
-Een open grasgedeelte met een brede border waar het pad doorheen loopt en ruimte is voor een grote boom (Paulownia!!) En aan de andere kant een smalle border met sierheesters die een mooie haag vormen.
-Aan de achterkant wil ik fruitbomen/moestuin kwijt met waarschijnlijk ook een kleine tunnel. Met een lage moet dit een beetje afgescheiden worden van de rest van de tuin.
Onderaan staat een voorlopig ontwerp van de tuin!

Alle ideeën en suggesties zijn welkom! Ik zal nog foto's maken van de huidige situatie. Vooral voor planten ben ik nog volop aan het kijken wat er allemaal mooi ingepast kan worden.

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 12 dec 2019 13:31
door AlexD
Ik hoop trouwens dat de foto voor iedereen zichtbaar is en dat met de omschrijving de inrichting een beetje te snappen valt!

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 12 dec 2019 14:02
door Eduard
AlexD schreef:Ik hoop trouwens dat de foto voor iedereen zichtbaar is en dat met de omschrijving de inrichting een beetje te snappen valt!

Erg omslachtig die foto opvragen, die kun je ook direct plaatsen!

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 12 dec 2019 17:09
door Bulldog
404. That’s an error.

The requested URL was not found on this server. That’s all we know.

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 12 dec 2019 22:36
door AlexD
Op verschillende manieren geprobeerd, maar nu is er toch echt een foto te zien ;)

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 15 dec 2019 03:41
door Rob
yep. En duidelijk ook! Plannen zijn min of meer duidelijk.
Mijn tip. Let vooral op hoogte. Paulownia is een goeie keuze, maar ik zou zeker ook voor Albizia opteren - mooi licht van structuur en winterhard.

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 15 dec 2019 23:53
door AlexD
Bedankt voor de tip! Beter op passen met teveel hoge bomen?

De Albizia's wil ik bij het terras plaatsen voor wat lichte schaduw in plaats van allerlei boomsoorten in dakvorm die ik niet echt mooi vind. In verband met de ruimte zouden ze 2 meter uit elkaar staan, kan dit kwaad? Daarnaast zou ik ze eventueel meerstammig willen hebben en met wat lichte snoei een soort natuurlijke dakvorm creëren, is dit mogelijk?

Eventuele suggesties voor andere mooie meerstammige soorten hoor ik graag, dat vind ik vaak hele mooie bomen!

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 16 dec 2019 15:32
door batdah
Alex,

Albizia heeft een kroondiameter van tussen de 4 en 8 meter.....dus minimale afstand een meter of 4 tenzij je een totale zonsverduistering wenst.

En van snoei worden die niet mooier, beter is alleen dood hout weghalen of knotten....maar bij knotten krijg je de eerste 2 jaar geen bloemen en de kroon wordt daardoor hoger en breder..

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 16 dec 2019 18:04
door AlexD
Beter geen Albizia's dan bij het terras, hebben jullie misschien nog suggesties voor een andere mooie boom die een kroondiameter van maximaal 4 meter heeft en die mooi bij een terras past?

Re: Tuininrichting Alex

BerichtGeplaatst: 16 dec 2019 20:02
door Jozef
Waarom niet 1 Albizia ipv 2? Prachtige boom.