Pagina 1 van 2

Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 15 nov 2021 23:29
door Rob
Je moet wat he.
In april van 21, toen ik thuis kwam te zitten heb me maar direct wat te doen gegeven.
In de daarop volgende weken heb ik een zgn 'ugly drum smoker' (UDS) gebouwd uit een vat (voorheen gevuld met pindakaas...).

Op zich zijn we nog niet helemaal klaar maar door part supply chain issues uit China wacht ik nog altijd op 1 onderdeeltje.
Nietemin is ie fraai genoeg om te delen dacht ik!

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 16 nov 2021 02:17
door palmgek
Leuk projectje, wat ga je daar zoal in bereiden?

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 16 nov 2021 09:38
door tankton
Mooie plantenpot :D

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 16 nov 2021 10:40
door Rob
palmgek schreef:Leuk projectje, wat ga je daar zoal in bereiden?


BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).
Er ontbreekt nog een smoke stack, redelijk vitaal voor circulatie, maar zodra het laatste part er op zit was het plan om als eerste recept "Tootsie's pork steaks" te maken.
Heb ze al enkele keren gemaakt op een Weber - ze zouden nog beter moeten zijn op een UDS.
Keisimpel recept, en echt heel erg lekker.

Voor de mede-liefhebbers:
https://www.bbq-nl.com/pork-steaks/


tankton schreef:Mooie plantenpot :D


250L....niet echt geschikt voor viooltjes :lol:
Als ik de BBQ ooit zat word dan kan er wel een grote Palm of grote Bamboe in. Zal wsl nooit gebeuren

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 21 nov 2021 00:21
door batdah
Dat ziet er goed uit....heb je daar een speciale coating op zitten? En dat ontbrekende onderdeel moet echt uit China komen?

Ps zo te zien heb je nog genoeg bezigheden als ik dat Chrystal meth lab van je zo op de achtergrond zie :lol:

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 21 nov 2021 01:19
door palmgek
Rob schreef:
BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).


Is het niet mogelijk om dit in etappes te doen Rob, eerst in de USD voor de rooksmaak en een prachtige smoke ring. En daarna op de BBQ voor de crust en afgaaren?

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 21 nov 2021 23:16
door Rob
batdah schreef:Dat ziet er goed uit....heb je daar een speciale coating op zitten? En dat ontbrekende onderdeel moet echt uit China komen?

Ps zo te zien heb je nog genoeg bezigheden als ik dat Chrystal meth lab van je zo op de achtergrond zie :lol:



:lol: :lol:
Sorry voor de de backdrop - die vaten zijn helaas niet voor een bijverdienprojectje, maar voor chlorering van het zwembad (natrium hypochloriet, 25L per vat)
Die 'speciale coating is minder speciaal hoor - het is hoge temperatuur bestendige temp verf uit de spuitbus; 10 euro bij de betere doehetzelfzaak. :)


palmgek schreef:
Rob schreef:
BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).


Is het niet mogelijk om dit in etappes te doen Rob, eerst in de USD voor de rooksmaak en een prachtige smoke ring. En daarna op de BBQ voor de crust en afgaaren?


Yep, zou kunnen.
De echte oklahoma smokers (met firebox opzij), zijn echt puur low en slow. Smoke ring is giga.
Omdat je op een UDS direct boven het vuur, maar op iets grotere afstand werkt, krijg je de T meestal niet echt veel hoger dan een 160°, maar meestal 100-140° dus het blijft een soort van low en slow. Smoke ring is dus geen probleem op UDS, maar afgrillen moet idd op iets anders (bijvoorbeeld caveman style: gewoon op de kolen). Een steak heeft eigenlijk echt >200° nodig voor het betere werk, en daarvoor pak ik meestal toch mijn weber keteltje. Net iets meer hygiene en net zo easy.

Ik moet die UDS nog inbranden als dat part er is, en testen.
Als we zover zijn dat doe ik wel ff een paar plaatjes.
Dat part staat reeds in bestelling btw - ik zag wel meerdere opties om het te krijgen, maar die parts komen ook allemaal uit china...
Ik heb wel wat geduld (en nog 2 andere Q's :fluiten: )

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 21 nov 2021 23:38
door johny
dacht dat je daarin paling en makreel zou roken met eiken zaagsel ?

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 21 nov 2021 23:53
door Rob
:lol: :lol:
Persoonlijk halen we de paling liever elders
Mijn betere helft is echter meer carnivoor dan visliefhebber, dus voor haar liever een pulled pork op appel/kersen, brisket op eiken, of een simpele burger.
Ikzelf ben een fan van hotwings, maar ben erg flexibel..
De enige die hier in huis moppert is de weegschaal.

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

BerichtGeplaatst: 22 nov 2021 11:18
door GaveAgave
Mooi projectje!
Ik ben een enorme palingliefhebber, maar paling staat toch zo'n beetje bovenaan mijn lijst om niet meer te eten omdat er gewoon geen sustainable paling is helaas :( Hopelijk over een jaar of 10 weer, maar dan moet het heel snel beter gaan.