Pagina 1 van 2

Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 09:04
door YinYang
Hoi,

Wij zijn momenteel onze nieuwe tuin aan het inrichten en willen graag een vijver. Maar nu weten we niet of dat wel zo handig is met een kind van 2 jaar. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

Opties die we nu voor ogen hebben:
- Beekloop en vijver maken, en dan een stalen hek erover. Vraag me alleen af of je zo'n stalen hek wel een beetje op maat kan laten maken, omdat de vijver niet vierkant/rechthoekig is

- Beekloop alvast maken (maar nog geen water doorheen laten lopen) en vijver alvast uitgraven (kleigrond) en opvullen met zand/grond, zodat het over paar jaar wel makkelijk weer uit te graven is. De beekloop is tegen die tijd al mooi begroeid, dus dan hoeven we alleen de vijver nog te doen, welke we tot die tijd bijv als zandbak kunnen gebruiken.

Ben benieuwd naar andermans ervaringen

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 11:00
door pampie
Een beetje bedrijf kan zo'n hek makkelijk op maat maken, ook met ronde vormen maar dit zal een zeer prijzige optie zijn.

Je 2e idee vind ik dan eigenlijk nog niet eens zo heel slecht. Oké het duurt wat langer voordat je de vijver met beekloop hebt maar de eerste optie schat ik op vrij prijzig. Ik denk dat je dan moet rekenen op 2000.- euro en hoger.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 11:21
door draco
Een vriend met een Koi had voor zijn peuter een rustiek houten hek (± 80 cm) om de vijver gemaakt. Eenmaal oud genoeg om eroverheen klimmen, snappen ze wel om dat na te laten.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 12:14
door pampie
Een hekwerk langs de vijver kan idd ook een hele mooie optie zijn. Dat kun je ook nog eens echt gewoon mooi maken met hout idd.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 19:24
door ikzelf1955
Beekloop met ingegraven wateropvang en pomp

Betongaas kan men zelf met een slijpschijf in elke vorm maken

Succes

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 19 apr 2022 18:45
door marinus
Een hele late reaktie, ik zou er nooit aan denken om een vijver te beginnen met kleine kinderen of eventueel kleinkinderen , in de 45 jaar dat ik getrouwd ben heb ik 2 keer gehoord dat een kind verdronken is in een ondiepe vijver in mijn woonplaats
Marinus

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 19 apr 2022 19:06
door tankton
Vandaar het hek er omheen. En dat kind heeft inmiddels zwemles gehad denk ik :lol:

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 20 apr 2022 01:29
door Rob
"Wij hebben een kelder voor de kinderen" :lol: :lol: :lol:
Gekheid natuurlijk, ff serieus...

Beste is m.i. om direct aan te leggen, en te beschermen met betongaas per suggestie hierboven - is zelf gemakkelijk te doen, kost vrij weinig, en is bere-sterk.
Wel ff netjes afbramen, want die dingen zijn belachelijk scherp en zo mogelijk nog linker voor kinderen dan die bak met water!
veel sterker, en mooier dan nog weer een hek.
Tenslotte: het afdekken van die vijver in winter - mocht dit nodig zijn tegen bladval of bvb reiger gespuis - gaat over het betongaas ook erg makkelijk.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 20 apr 2022 19:49
door johny
als de vijver niet al te groot is kan je over de ganse vijver betonnetten plaatsenkeuze uit 6 of 8 mm laatste is toch al stevig al een vijvertje zien met dit als deze 2 cm onder water zit valt het optische wel me als de keine wat ouder is kan je die verwijderen.
Dit is het zekerste systeem omheining kan maar zeker ben je nooit terwijl de kleine toch niet door een gat val van 10cm in vierkant (enkel trollen en smurfen vallen hierdoor) waar ik die gezien heb hadden ze al prijs gehad maar kleintje was onbeschadigd

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 21 apr 2022 09:42
door Lagarto
Ook mijn idee. Betongaas er overheen leggen, dat valt op den duur weg tussen de 4 planten, of eventueel op tegels of bakstenen een paar cm onder het wateroppervlak. Zie je ook niet. Maar dat mag dan niet kunnen kantelen. Met haakse slijper kan je inderdaad zelf alles afzagen wat je wilt.

Mijn schoonouders hebben er sinds jaar en dag een ijzeren hek omheen. Niet mooi, maar er is bij mijn weten nooit een kind ingevallen.