Pagina 1 van 1

Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 09:04
door YinYang
Hoi,

Wij zijn momenteel onze nieuwe tuin aan het inrichten en willen graag een vijver. Maar nu weten we niet of dat wel zo handig is met een kind van 2 jaar. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

Opties die we nu voor ogen hebben:
- Beekloop en vijver maken, en dan een stalen hek erover. Vraag me alleen af of je zo'n stalen hek wel een beetje op maat kan laten maken, omdat de vijver niet vierkant/rechthoekig is

- Beekloop alvast maken (maar nog geen water doorheen laten lopen) en vijver alvast uitgraven (kleigrond) en opvullen met zand/grond, zodat het over paar jaar wel makkelijk weer uit te graven is. De beekloop is tegen die tijd al mooi begroeid, dus dan hoeven we alleen de vijver nog te doen, welke we tot die tijd bijv als zandbak kunnen gebruiken.

Ben benieuwd naar andermans ervaringen

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 11:00
door pampie
Een beetje bedrijf kan zo'n hek makkelijk op maat maken, ook met ronde vormen maar dit zal een zeer prijzige optie zijn.

Je 2e idee vind ik dan eigenlijk nog niet eens zo heel slecht. Oké het duurt wat langer voordat je de vijver met beekloop hebt maar de eerste optie schat ik op vrij prijzig. Ik denk dat je dan moet rekenen op 2000.- euro en hoger.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 11:21
door draco
Een vriend met een Koi had voor zijn peuter een rustiek houten hek (± 80 cm) om de vijver gemaakt. Eenmaal oud genoeg om eroverheen klimmen, snappen ze wel om dat na te laten.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 12:14
door pampie
Een hekwerk langs de vijver kan idd ook een hele mooie optie zijn. Dat kun je ook nog eens echt gewoon mooi maken met hout idd.

Re: Vijver met 2 jarig kind?

BerichtGeplaatst: 13 apr 2019 19:24
door ikzelf1955
Beekloop met ingegraven wateropvang en pomp

Betongaas kan men zelf met een slijpschijf in elke vorm maken

Succes