Pagina 1 van 2

Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 14:47
door joskes
Hallo palmvrienden,

ben een beginnende liefhebber van palmen maar zou graag meststoffen bestellen op internet(mygardenpalms).Wat is de beste Palmbooster of palmfocus of moet men beide hebben :? voor goede ontwikkeling van de palms.
Alvast bedankt voor de reactie,s :thumb_up:
groeten
chris :thai:

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 14:48
door joskes
Ga dit nu bestellen om in mei 2020 te kunnen geven .of wat stellen jullie voor??Of groeien de palmen ook mooi zonder deze produkten??? :?:
gr chris

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 18:11
door p e t e r
Voor een goede ontwikkeling is vooral een goede potgrond nodig.
Bijkomende meststoffen mogen maar het is geen verplichting.

1x per jaar geef ik soms wat Palmbooster bij.

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 18:56
door joskes
Bedankt peter :thumb_up:
voor de informatie dus deze produkten zijn overbodig??
Viviums is dit de goede potgrond??Of bij planten mag dit potgrond zijn van een bouwmarkt..

Groeten chris :thai:

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 19:31
door Eduard
Van bouwmarkt potgrond kun je niet te veel verwachten daar wordt vaak ook slip en andere troep in verwerkt! Kijk eens bij de sponser DCM van dit forum die heeft veel speciale mixen en soorten ;)

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 19:34
door joskes
Bedankt Eduard :thumb_up:
voor de tip zal eens kijken wat DCM heeft van potaarde.

groeten chris ;)

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 02 dec 2019 20:04
door Jozef
De aarde kan je ook bij Gardenpalms bestellen. Daar hebben hier meerdere palmvrienden goede ervaring mee, waaronder ikzelf. Af en toe geef ik mijn palmen wat slow release mest, ook gekocht bij Gardenpalms

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 03 dec 2019 00:28
door Rob
HI Chris,

Allereerste van belang is je plant-medium, de grond dus!
Dat hangt zeker ook af van de soort en wat je ermee wil doen: is het binnen of buitencultuur, palmen of bijvoorbeeld yucca, zaaien, oppotten zaailingen of bestaande planten?
De palm aarde van Herbert (GP) is zoals boven vermeld geweldig voor palmen in potcultuur - ik gebruik het pas sinds 1.5 jaar, maar het verschil is merkbaar. iets duurder dan gewoon, maar redelijk vergelijkbaar met vivimus qua prijs). Ik heb nog zakken liggen, dus mocht je in de buurt zijn, laat dan ff weten ...

Mocht je een fatsoenlijk gewortelde plant willen bijvoeden, dan kan dat natuurlijk altijd. beste vanaf voorjaar. Zelf geef ik er niet veel om, maar ik moet wel (ik zit op behoorlijk trieste zandgrond...)
Palmfocus de beste keuze (booster is meer voor wortel stimulus) voor binnenshuis / potcultuur. Voor buiten zou ik zelf gewoon andere middelen gebruiken (en dat hangt dan weer af van je grondsoort). Compost is altijd altijd een redelijk veilige keuze.

Succes!

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 03 dec 2019 01:50
door draco
In plaats van 1 liter Palmfocus koop je voor hetzelfde bedrag 1 kg oplosmest voor palmen goed voor 1000 liter mestoplossing. Bij Palmfocus ontbreekt info over de samenstelling en de dosering maar het zal ongetwijfeld minder voordelig in het gebruik zijn.

Re: Meststoffen

BerichtGeplaatst: 03 dec 2019 08:14
door joskes
Bedankt Allen :thumb_up:
voor de goede raadgevingen :thai: .ga eens goed verdiepen wat de beste keuze is . Ga in het voorjaar verschillende palmen planten in volle grond buiten .Daarom kijk ik al uit wat beste grond is en hoe ik ze moet planten .. :onzeker:
Groeten chris ;)