Smaak pepers

Op het specerijen forum kan je al je vragen kwijt in verband met pepers, paprika, kruiden, gembers, ...

Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 19 aug 2015 12:18

Ik vroeg me af of er meerdere soorten zijn met een typische smaak zoals de madame jeanet ??
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Carlo op 19 aug 2015 14:53

Er bestaan zo ongeveer 4000 soorten pepers. Veel daarvan met een eigen aparte vorm en smaak maar ook weer een heleboel waar je nauwelijks verschil tussen ziet of proeft. Keuze genoeg dus.
Avatar gebruiker
Carlo
 
Berichten: 1923
Geregistreerd: 27 aug 2011 23:59
Woonplaats: Dongen, Brabant, NL
148 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 19 aug 2015 17:52

Haha ja Carlo dat er veel soorten zijn wist ik.
Weet jij toevallig een paar lekkere soorten ?? ;)

Dit is de oogst van afgelopen week,ga ik lekkere sambal van maken,heb al 3 potjes adjoema sambal in de koelkast staan.
Wacht nog op wat meer Madame jeanet,staan er nog zat aan,maar nog niet rijp.

Afbeelding


Afbeelding
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Exo op 19 aug 2015 21:14

Wij hebben thuis de Carolina Reaper. Die is om te huilen, zo scherp! Maar 'lekker' is niet helemaal te noemen. :D

Mooie oogst Grad!
Exo
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 28 jul 2015 18:39
3 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 19 aug 2015 21:27

Die gele Madame is ook behoorlijk scherp maar zeer lekker kwa smaak,heel apart zoiets zoek ik :)
de Adjoema ook wel pittig maar kwa smaak heel anders 8-)
Die Carolina moet ik eens proberen :shock:
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 21 aug 2015 13:07

Zit met smart te wachten tot ik mijn Madamekes kan oogsten :D


Afbeelding

Afbeelding

Zo heb ik 4 struiken staan,dus plenty pepers.

Afbeelding

Van deze 3 struiken komen mijn Adjoema,s
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Carlo op 21 aug 2015 16:19

Dat ziet er goed uit Grad! Over een tijdje ga je nog veel meer peperplanten hebben schat ik zo in. :lol:
De zaden zijn inmiddels naar je onder weg.
Mijn smaak beleving met pepers is een beetje anders omdat ik maar zelden de pepers vers gebruik.
Zelf sambal maken staat al jaren op de agenda maar mocht er nog nooit van komen.
Wat ik wel doe is heel mijn oogst wordt ieder jaar drogen om er vervolgens weer pepperflakes van te maken. Heerlijk te doseren, lang houdbaar, leuke kleurtjes, vele smaken en net als met verse pepers, veel variatie in hitte.
Avatar gebruiker
Carlo
 
Berichten: 1923
Geregistreerd: 27 aug 2011 23:59
Woonplaats: Dongen, Brabant, NL
148 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 21 aug 2015 22:33

:lol: Laat ik dat nu net aant doen zijn Carlo.
Heb er veelste veel om er allemaal sambal van te maken ,dus liggen ze al vanaf 5 uur in de oven.
Ben heel benieuwd naar die soorten die ik bij je besteld heb,volgend jaar heel het terras vol peperplanten,zal de vrouw blij mee zijn :roll:

Ps. Had ik ze niet open moeten snijden ??


Afbeelding
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Rob op 22 aug 2015 01:09

Wel interessant ja...wat doen jullie precies in die oven? Hoe lang, welke temp? Insnijden?

08/09, -14.7°C__14/15, - 3.6°C__20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C__15/16, - 5.9°C__21/22, -5.2°C
10/11, - 7.9°C__16/17, - 7.9°C__21/22, -6.9°C
11/12, -14.7°C__17/18, - 8.3°C__22/23, -7.1°C
12/13, - 7.9°C__18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C__19/20, - 2.8°C
Avatar gebruiker
Rob
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 11280
Geregistreerd: 05 aug 2011 23:08
Woonplaats: Halsteren, NL
1115 bedankjes

Re: Smaak pepers

Berichtdoor Grad85 op 22 aug 2015 07:18

Ik probeer ze zo snel mogelijk te drogen Rob 8-) ,maar dat valt nog niet mee,zitten nu al 7 uur in de oven,heb de oven vannacht uitgezet en net weer aan op 60 a 70 Gr.
Had gelezen dat natuurlijke droging zo,n 3 weken duurt voor dunwandige pepers en voor dikwandige nog langer met alle kans op schimmel,beestjes enzo.
Een handleiding heb ik hier gevonden.

http://www.wikihow.com/Make-Homemade-Cr ... per-Flakes

http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteel ... -culinair/
Gr Grad
Avatar gebruiker
Grad85
 
Berichten: 583
Geregistreerd: 01 jun 2009 22:32
21 bedankjes

Volgende

Keer terug naar Specerijen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten