Trachycarpus fortunei var. Wagnerianus

Uit Palmvrienden wiki

Versie door 84.196.254.232 (Overleg) op 17 nov 2008 om 16:40
Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

TraWag2.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Oorsprong:Japan
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-17C°
Standplaats:Zon, halfschaduw
Vermeerderen:Zaaien
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Trachycarpus
Soort: T.Wagnerianus

De Trachycarpus Wagnerianus is het kleine broertje van de Trachycarpus Fortunei. Hij wordt zo'n 5 meter hoog. Als jonge palmboom ziet hij er bonzai-achtig uit. De bladeren van de Wagnerianus zijn korter dan die van de Fortunei. Ze zijn mooi diepgroen en zijn veel beter bestand tegen de wind. Hij kan ook bij ons gewoon in de volle grond. Mocht u de Trachycarpus Wagnerianus toch in een pot plaatsen, dient u hem in een voldoende diepe pot te zetten, en de grond vochtig te houden.

Inhoud

Verzorging

De Trachycarpus Wagnerianus houdt van volle grond. Als u deze palmboom toch in een pot wilt houden, dient u ervoor te zorgen dat de pot diep genoeg is omdat de wortels zoals vele zuiderse planten recht naar beneden groeien. Dit is omdat palmbomen van nature het grondwater gaan opzoeken. Verder houdt deze boom van een goed drainerende grond met een goede waterhuishouding. Maandelijks wat koemestkorrels toedienen doet deze palm erg goed. Hij houdt erg van de volle zon, en kan goed tegen wind.

Zaaien

De Trachycarpus Wagnerianus kan je enkel vermeerderen door te zaaien. Zaden zijn niet altijd even makkelijk te verkrijgen, hoewel dit toch sterk toeneemt.

Palmen kan je het hele jaar door zaaien. Eens ze uitkomen putten ze eerst nog alle kracht uit het zaadje en dan groeien ze gewoon met de seizoenen mee. Eenmaal je verse zaadjes van de Trachycarpus Wagnerianus hebt gevonden kan je aan de slag. Je kan meerdere zaadjes in één grote pot zaaien, zo bespaar je kostbare zaai en stekgrond, en plaats.

Vul een pot, of meerdere potten met zaai en stekgrond van een goed merk. Leg de zaadjes er bovenop. Zorg dat elk zaadje voldoende plaats heeft om te kiemen, anders zullen ze elkaar verdringen en zullen er minder kiemen. Strooi daarna nog een laagje van 1-2cm zaai en stekgrond erover heen. Geef eenmaal goed water met een gieter. Zorg voor een verdeelkop, anders woel je het zand door elkaar en komen de zaadjes naar de oppervlakte. Dit veroorzaakt rotting. Doe een aluminiumfolie eroverheen en zet de zaadjes weg op bij een temperatuur van 18-22C° (kamertemperatuur) Na 1,5 tot 3 maanden zullen je palmpjes beginnen kiemen. Bij de eerste kiemling doe je de aluminiumfolie ervan en zet je de pot op een lichte plaats.

Trachycarpus familie

Foto's

Externe links

Sjabloon:Adsense
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen