Brahea edulis

DCM BANNER
UW ADVERTENTIE HIER?

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Brahea edulis

BraEdu.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Nederlandse naam: Guadalupe Palm
Oorsprong:Guadalupe, Zuid Californië
Fysieke eigenschappen
Hoogte:Tot 12 meter!
Blad kleur:Groen
Eetbaar:Zaden zijn eetbaar
Kweek vereisten
Winterhardheid:-5/-8C°
Standplaats:Zon
Vermeerderen:Zaaien
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Brahea
Soort: B. edulis

De Brahea edulis is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico en Zuid Californië. Deze palm groeit vrij langzaam, zeker in ons klimaat. Hij groeit wel sneller dan de Brahea armata. Je kan deze plant bij ons in de volle grond plaatsen, maar dan dien je hem toch te beschermen tegen te strenge vorst. Net zoals de Brahea armata kan deze palm slecht tegen vocht, vooral in de winter. De kruin van deze palmboom kan echter tot 4 meter diameter worden, met bladstelen van maar liefst 1,5 meter! De bladeren zijn bijzonder mooi, en hebben een diepgroene donkere kleur aan beide zijden.

Inhoud

Verzorging

Deze palm vereist volle zon, en doet het goed in arme zandgronden. Als u echter een mooie plant met diepgroene bladeren wilt, geef hem dan regelmatig meststof (koemestkorrels) en bij droog weer mag je hem gerust wat water geven. De gele en bruine bladeren mag je wegknippen tot tegen de stam. Zo geef je de plant opnieuw licht om nieuwe bladeren aan te maken. Het is een makkelijke palm om te onderhouden.

Overwinteren

Je kan deze plant in de volle grond plaatsen, maar dan moet je hem echt beschermen tegen te koude pieken. In de winter ook uitkijken met te natte winters. Daar zijn zowel de Brahea edulis alsook zijn broertje de Brahea armata erg gevoelig aan!

Afbeeldingen van de Brahea edulis

Lijst van Brahea soorten

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen