Nannorrhops arabica 'Silver'

DCM BANNER
UW ADVERTENTIE HIER?

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

NanSil.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Nederlandse naam: Nannorrhops arabica 'Silver'
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-9/-12C┬░
Standplaats:Zon
Vermeerderen:Zaaien
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Nannorrhops
Soort: N.arabica 'Silver'

De Nannorrhops arabica 'Silver' snel groeiende palm en komt oorspronkelijk uit Pakistan en Iran. Deze prachtige palm heeft haar naam te danken aan de mooie zilverblauwe waaiervormige bladeren. De Nannorrhops arabica 'Silver' is ook een winterharde palm die korte perioden van -10 kan verdragen, dan moet het wel droog zijn! Het is echt een mooie aanvulling op het lijstje van winterharde palmen. De nannorrhops arabica 'Silver' past in iedere tuin en is een parel voor het oog, vooral als deze aan de groei is!

Inhoud

Verzorging

Je kan deze plant in de volle grond zetten aangezien die korte periodes van -10 kan verdragen, het is wel aan te raden winterbescherming te gebruiken! Zodra deze palm zich goed gevestigd heeft in de volle grond zal deze volle zon kunnen verdragen, oppassen voor volle zon als die minder dan een jaar in de volle grond staat. In een pot kan die ook pas in de volle zon zodra die goed doorgeworteld is! Je moet deze palm wel in een goed doorlatende grond zetten anders zal ze het niet zo goed doen!

Zaaien

De zaden van Nannorrhops arabica 'Silver' kiemen gemakkelijk, indien dit verse zaden zijn. Oude zaden hebben ook nog voldoende kiemkracht maar natuurlijk minder dan verse zaden Laat de zaden 2 dagen voorweken. Zaai het zaad in zaai en stekgrond, zo diep als het groot is. Zorg ook voor een potje dat minimaal 15cm hoog is, zodat de wortel een flink stuk naar onder kan! Spuit de grond vochtig en bedek het potje met huishoudfolie, zet deze dan weg op ongeveer 30 graden. Het kiemen zal niet lang op zich laten wachten en zodra de zaden beginnen te kiemen zal je snel het eerste blad tevoorschijn zien komen!


Nannorrhops soorten

Afbeeldingen

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen