Nannorrhops ritchiana 'Silver'

DCM BANNER
UW ADVERTENTIE HIER?

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

NanRit2.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Nederlandse naam: Mazari palm
Oorsprong:Indië, Afghanistan, Iran en Saoedi-Arabië
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-20C°
Standplaats:Volle zon!
Grond:Zandgrond (eventueel met humus)
Vermeerderen:Zaaien
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Nannorrhops
Soort: N. ritchiana 'Silver'

Deze palm wordt vaak verwisseld met Chamaerops, maar mist de scherpe stekels op haar stengels. Ze is ook met oranjekleurige draden bedekt.

Deze palm maakt meerdere stammen, die allen monocarp zijn en zelfstandig vruchten kunnen vormen. Wanneer deze vruchten dan rijp zijn, sterft de betreffende stam af. Het zaad ontkiemt met extra warmte redelijk vlug, maar het proces daarna duurt enkele maanden. Deze palm is afkomstig uit de bergen van Iran, Afghanistan en Pakistan. Hierdoor is zij daar extreem koude-tolerant: -15°C. Dat komt omdat de luchtvochtigheid daar erg laag is.

In West-Europa is dit een ander verhaal. Hier is het meestal veel vochtiger en dit in combinatie met kou kan heel gevaarlijk zijn voor een palm en zeker voor een Nannorrhops. Toch kan zij als volwassen plant in de volle grond flink wat kou verdragen, mits zij wortelt in heel goed gedraineerde grond. Meestal heeft zij een ondergrondse stam die zich sterk vertakt tot een bossige struik.

Verzorging

's Zomers voldoende water geven. Van maart tot augustus een keer per maand een beetje meststof geven. Zij heeft ook graag kalk. Zij kan goed in warme, droge lucht binnenshuis. Ze heeft dan wel enorm veel licht nodig. Ook buiten vraagt deze palm veel licht, daarbij een droge standplaats en ze moet gek genoeg niet teveel vertroeteld worden.Een palm die makkelijk zelf te kweken is,

Nannorrhops soorten

Afbeeldingen

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen