Help:Inhoud

Uit Palmvrienden wiki

Versie door Christophe (Overleg | bijdragen) op 11 feb 2010 om 17:54
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Hoe maak ik een nieuwe wiki pagina aan?

Er zijn drie manieren om een nieuwe wiki pagina aan te maken zodat jij een plant kan bespreken.

Zoeken: Zoek naar de pagina die je wilt aanmaken. Als deze pagina niet gevonden wordt, kan je rechts de link 'aanmaken' volgen en zo een nieuwe pagina aanmaken. Let erop om bij het zoeken het geslacht (bv.Trachycarpus) met hoofdletter en de soort (bv.fortunei) met kleine letter in te vullen. De naam van de nieuwe pagina wordt immers genoemd naar uw zoekterm.

URL aanmaken: Schrijf de naam van de pagina of soort in de URL balk. Wil je een pagina aanmaken over Trachycarpus fortunei dan typ je http://palmvrienden.net/wiki/Trachycarpus_fortunei. Vergeet het liggend streepje niet!

Interne link aanmaken of aanklikken: Maak op een reeds bestaande pagina een interne link aan naar de pagina die je graag wilt aanmaken of klik er een aan die er al staat. Dit doe je door in de editor van de pagina een interne verwijzing aan te maken.

Mag iedereen de inhoud vrij aanpassen?

Ja. Iedereen is vrij om mee te helpen aan Palmvrienden wiki.

Hoe kan ik een foto uploaden?

Ga naar Speciaal:Uploaden en volg verdere instructies. Enkel leden die zijn ingeschreven kunnen foto's uploaden.

Hoe kan ik een pagina of een paragraaf uit een pagina aanpassen?

Als je een overzicht van de hele pagina wilt krijgen, druk je bovenaan op het tabblad 'bewerken'. Als u enkel een paragraaf wilt aanpassen drukt u rechts van de paragraaf op 'bewerken'. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht klikt u onderaan op 'Pagina opslaan'.

Hoe kan ik rechts van de pagina een taxobox plaatsen?

Op Palmvrienden wiki kan je rechts op de pagina een taxobox plaatsen waar je een foto van de plant, de eigenschappen en de wetenschappelijke classificatie kan invullen. Ga naar Sjabloon:Taxobox en volg verdere instructies.

Waarom kan ik sommige pagina's niet aanpassen?

Op sommige pagina's heeft enkel de beheerder van de Palmvrienden wiki toegang. De Sjabloon:Taxobox pagina is er een voorbeeld van.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen