Musa 1000 Fingers

MyPalmshop

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Musa 1000 fingers

Musa 1000 fingers.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Nederlandse naam: Onbekend
Synoniemen:Musa thousand fingers
Fysieke eigenschappen
Hoogte:Tot 4 meter!
Fruit type:Vele zoete bananen
Fruit grootte:5cm
Fruit kleur:geel/groen
Kweek vereisten
Standplaats:Zonnig!
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (Planten)
Stam: Embryophyta (Landplanten)
Klasse: Spermatopsida (Zaadplanten)
Orde: Zingiberales
Familie: Musaceae
Geslacht: Musa
Soort: M.1000 fingers

De Musa 1000 fingers, ook wel Musa thousand fingers genaamd, is niet meer ongewoon in België en Nederland. De naam is afkomstig van de vele bananen er aan één bananentros van deze gigant groeit. Het maximum aantal bananen ooit geteld (tot zover bekend) zijn 1153 bananen aan één bananentros van de Musa 1000 fingers. De Musa 1000 fingers groeit echt gigantisch snel. Op één seizoen groeit een zaailing uit tot een bananenplant van 2 meter hoog met een stam van 110cm hoog, 13cm dikte! Het geheel van de plant ziet er soms ongewoon uit omdat de bladeren van de Musa 1000 fingers erg groot zijn in vergelijking met de stam van de plant.

Inhoud

Verzorging

Plaats deze bananenplant in de zon. Persoonlijk houd ik hem in een grote kuip! Ik geef hem bloed en beendermeel bij het verplanten. Dit zijn traag werkende voedingstoffen die langzaam worden opgenomen door de plant. Hier blijft hij lange tuin hard mee groeien! Je mag ook koemestkorrels geven en eventueel roze/blauwe korrel, maar kijk hier mee uit! Veel mest en water in de lente/zomer. In de winter ligt de groei stil, en hoef je de bananenplant geen voeding te geven.

Vruchten

De bananen van de Musa 1000 fingers zijn eigenlijk bijzonder klein, amper 5cm lang. De tros raakt bijna de grond (hangt soms helemaal tot tegen de grond) en is bijzonder lang. Voor zover bekend heeft er nog geen Musa 1000 fingers gebloeid in België en Nederland, maar hier zal de komende jaren waarschijnlijk verandering in komen!

Overwinteren

Het is mogelijk om deze bananenplant in een verwarmde serre te overwinteren bij een temperatuur van minimum 5°C. Voor zover bekend zijn er nog geen mensen die de Musa 1000 fingers in de volle grond hebben overwinterd. Dit zal echter sowieso met de nodige bescherming moeten zoals verwarmen met lichtkabels in de winter!

Waar aan te kopen

Wie deze bananenplant graag in zijn bezit krijg, moet even een berichtje posten op het forum van Palmvrienden in de rubriek gezocht. Er zijn verscheidene leden van Palmvrienden die deze bananenplant in hun collectie hebben en waarschijnlijk wel een scheutje kunnen missen.

Afbeeldingen Musa 1000 fingers

Tabel van bananen soorten

Tropische bananensoorten Vorstbestendige bananensoorten (tot -5°C of lager)
Eetbare bananen Niet eetbare bananen Eetbare bananen Niet eetbare bananen

(wordt aan gewerkt)

Onbekend:

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen