Sabal causiarum

DCM BANNER
UW ADVERTENTIE HIER?

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

Saba ca3.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-11C°
Standplaats:Zon
Vermeerderen:Zaaien
Kiemtijd:2-3 maanden
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Sabal
Soort: S.causiarum

Sabal Causiarum(ook de Puerto Ricaanse hoed palm genoemd)is afkomstig uit Puerto Rico en het eiland Hispaniola (Dominicaanse Republiek en Haïti) en aangrenzende Caribische eilanden.

De bladeren zijn groot, meestal ongeveer 1,8 m lang en deze zijn net zo breed. De bloeiwijze gebeurt in bloemtrossen langs de bladeren. De bladeren zijn diep groen van kleur en zijn diep verdeeld tot ongeveer de helft van hun lengte in verschillende segmenten die aan de uiteinden in slierten hangen. De palm vormt een dicht bladerdak.


Inhoud

Verzorging

Deze prachtige palm tolereert droge gebieden, waardoor je geen zorgen hoeft te maken tijdens warme, droge zomers... Hoewel de Puerto Ricaanse hoed palm afkomstig is uit tropische gebieden, kan de palm winterhardheidzone 8 b aan(-9°C/-11°C). Er zijn kleine exemplaren in Florida waar ze temperaturen van onder de -9°C overleefd hebben en waarbij ze een beetje bladschade opliepen aan de bladtoppen!(zie benedenstaande foto's) De enorme bladeren en opvallende stam geven vooral als een grote sollitaire palm een tropische look aan het landschap. Als bonus vereist de Puerto Ricaanse hoed palm weinig onderhoud.

Afbeeldingen

Sabal soorten

Meer informatie

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen