Sabal palmetto

DCM BANNER
UW ADVERTENTIE HIER?

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

( Waterboyke ) Sabal palmetto.JPG

Naam, oorsprong en habitat
Oorsprong:Zuid-Amerika
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-12°C
Standplaats:Zon
Vermeerderen:Zaaien
Kiemtijd:2-12 maanden
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (planten)
Stam: Embryophyta (landplanten)
Klasse: Spermatopsida (zaadplanten)
Orde: Arecales
Familie: Arecaceae (palmenfamilie)
Geslacht: Sabal
Soort: S.palmetto

De Sabal Palmetto is een van de grootse in de sabal soorten. In Florida staan van deze soort palmen van meer dan 20 meter stamhoogte. Hij komt vooral veel voor in natte moerasachtige gebieden of oeverkanten. De enorme kale stammen zijn typerend voor deze soort. Ze zijn een bekend gezicht langs de wegen in Florida waar ze in oneindig lange rijen als telefoonpalen het gezicht bepalen.

Inhoud

Verzorging

Deze palm doet het geweldig goed als hij regelmatige verzorging krijgt. In de zomer mag hij dus best wat water en lichte voeding krijgen. In de winter echter droog houden (zeker niet te nat). De Sabal Palmetto is in de volle grond goed te houden en is verrassend winterhard gebleken. Een beschutte plaats plaats in de zon of half schaduw is ideaal voor deze palm. Als jonge plant groeit hij langzaam, eenmaal ouder dan neemt de groei snel toe. Winterhardheid zone 8a (-10ºC/-12°C).

Zaaien

De zaden van Sabal Palmetto kiemen gemakkelijk, als ze op de juiste temperatuur staan! De versheid van de zaden speelt ook een rol, maar over het algemeen hebben oude zaden ook nog voldoende kiemkracht! Sabal palmetto zaden blijven lang vers, gooi oude zaden daarom niet weg. Laat de zaden 1 a 2 dagen weken en zaai ze in zaai en stekgrond. Zet ze nu weg bij een temperatuur van gemiddeld 25 graden. De meeste kiemen al na 4 weken, dit kan ook langer duren.

Afbeeldingen

Sabal soorten

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen