Afbeeldingen uploaden en gebruiken

Als u een bepaalde afbeelding voor de eerste keer wil plaatsen in een bericht of pagina dient u deze eerst te uploaden.

(Afbeeldingen kan je alleen uploaden als je een bestaand bericht bewerkt of een nieuw bericht aanmaakt)

Om een afbeelding te kunnen uploaden, ga naar controlepaneel -> schrijven -> bericht of pagina ofwel naar controlepaneel -> beheren -> berichten of pagina’s om een afbeelding in een bestaande pagina te plaatsen. Selecteer vervolgens de pagina die je wil bewerken.

Om een foto toe te voegen aan een bestaande pagina dient u eerst je cursor daar te zetten waar je de foto wil zien verschijnen. Plaats de cursor altijd links, ook als u de afbeelding rechts wil zien verschijnen. Dan klik je op het sterretje naast naast ‘media toevoegen’.

Vervolgens verschijnt er een menu. Als het de eerste keer is dat u een bepaalde afbeelding gebruikt dient u deze eerst te uploaden naar de server van Palmvrienden Blogs. Klik op Kies bestanden om te uploaden.

Selecteer de gewenste afbeelding op je computer en klik op openen. De afbeelding wordt geüpload en u krijgt het volgende menu te zien.

  • Titel: Geef de juiste titel van de afbeelding op (verplicht!)
  • Titel (Alt): Geef de aternatieve tekst van de afbeelding op. Deze verschijnt als de afbeelding niet kan worden geladen
  • Beschrijving: Geef een korte beschrijving van de afbeelding op.
  • Link URL: Dit is de URL waar het bestand is opgeslagen. Als u een URL ingeeft (of laat staan) kunnen bezoekers van je weblog op de afbeelding klikken en de volledige grootte van de afbeelding zien.
  • Positie: Hier kan je de positie van je afbeelding aangeven. Je kan kiezen uit Geen, Links, Gecentreerd of Rechts.
  • Afmeting: Hier kan je de afmeting van je afbeelding opgeven. Je kan kiezen uit Thumbnail (klein), Gemiddeld of Volledige Grootte. Je kan de afmeting nadien nog precies opgeven.
Klik op Invoegen in bericht om de afbeelding in te voegen in je bericht. Als u klikt op Wijzigingen opslaan wordt de afbeelding niet weergegeven in het bericht, maar staat deze wel in de gallery van je artikel en je mediabibliotheek.
Alle bestanden die worden geüpload komen in je mediabibliotheek. Zo hoef je ze maar één keer te uploaden, zodat je ze nadien makkelijk kan selecteren in invoegen in je bericht door naar de mediabibliotheek te surfen.

Afbeeldingen bewerken

Als je een afbeelding hebt ingevoegd in je bericht kan je deze nadien nog bewerken door op de afbeelding van de tekst-editor te klikken.
Er verschijnen twee buttons. Als je op de rechtse klikt maak je de selectie ongedaan. Als je op de linkse button klikt, kom je in het volgende menu terecht.
Edit Image
Advanced Settings
Hier kan je de Afmeting van de afbeelding veranderen. Let erop dat de afmeting in perspectief moet blijven. Als u een afbeelding heeft van 600×400 en u wilt deze verkleinen mag u niet 600×200 ingeven, want de verhoudingen zouden niet meer kloppen. Zorg er dus voor dat de verhoudingen kloppen door een rekenmachine te gebruiken of de foto op voorhand reeds te verkleinen met Image Resizer of Paint.net.
Verder kan je de Eigenschappen van de afbeelding ingeven. Ofwel kies je voor een spatie rondom de afbeelding, ofwel een verticale, of horizontal spatie. Geef de waarde 10 in voor een mooie spatie. Zo zorg je ervoor dat de tekst niet tegen de afbeelding plakt.
Verder hoeft u niets te veranderen.
Klik op Bijwerken om het op te slagen.