Nieuwsbrief

Het is belangrijk voor een weblog om regelmatige bezoekers te krijgen. Met de nieuwsbrief – widget kan je bezoekers op de hoogte houden van nieuwigheden op je weblog. Je kan er de nieuwste artikelen opzetten, met een directe link, informatie geven over nieuwigheden in de palmenhobby, en zelfs een beetje reclame invoegen.

Stap 1: De plugin activeren

Ga naar je pluginspagina (links in de zijbalk op plugins klikken) Vervolgens vink je onderaan de ‘WordPress Newsletter subscription Opt-in for SendBlaster’ aan, en klik je rechts op ‘Activeren’.

nieuwsbrief-plugin-activeren

Stap 2: De widget activeren

Klik links in de zijbalk op het pijltje naast ‘Appearance’ (het verschijnt als je erover gaat met je muis) Klik dan op widget. Onderaan de pagina zie je dat de ‘WP Sendblaster Opt-in’ widget er is bijgekomen. Klik op ‘Toevoegen’. Daarna klik je rechts (op dezelfde pagina) naast de nieuwe widget op ‘Bewerken’. Je kan er de naam van je widget invullen. Deze verschijnt ook op je website.

nieuwsbriefwidget

Klik op ‘Klaar’ en daarna op ‘Wijziginen bijwerken’.

Stap 3: De widget configureren

Vervolgens klik je links in de zijbalk op het pijltje naast ‘Instellingen’. Er verschijnt een menutje. Klik op de nieuwe link ‘WP-Sendblaster Opt-in’.

Op deze pagina kan je de nieuwsbrief plugin configureren.

General settings

general-settings-nieuwsbrief

• Mailbox for managing subscriptions: Hier vul je een eigen emailadres in, waar de inschrijvingen naartoe gezonden worden.
  • Message to subscriber, subject: Hier vul je het onderwerp voor de automatische mail in. Dit is de mail die bij elke inschrijving wordt verzonden naar het nieuwe lid. Bv. Aanmelding nieuwsbrief
  • Message to subscriber, content: Hier vul je de inhoud van de automatische mail in. Bv. Bedankt voor je aanmedling voor de nieuwsbrief van ‘je weblog’.
  • Double Opt-in: Als je dit aanvinkt dient de persoon de aanmelding van de nieuwsbrief te bevestigen. Je dient een #link# tag in je automatische mail in te voegen.
  • Link Love: Als je dit aanvinkt, staat er reclame van de nieuwsbrief widget bouwer in de zijbalk.
  • Delete subscribed users: Dit moet je niet aanvinken.

Front side messages

• Bad e-mail address: Als het emailadres dat ze ingeven niet klopt, dan krijgen ze de waarschuwing die je in dit venstertje opgeeft. Bv: Geen geldig email adres (Laat de p-tags staan)
  • Duplicate e-mail address: Als het emailadres dat ze hebben opgegeven reeds bestaat, dan verschijnt er de waarschuwing die je hier opgeeft. Bv: Dit emailadres heeft zich al eerder ingschreven (laat de p-tags staan)
  • Failed to send: Als de inschrijving niet gelukt is, verschijnt er de waarschuwing die je hier opgeeft. Bv. Fout bij verzending (laat de p-tags staan)
  • Success: Dit bericht verschijnt als de inschrijving succesvol verlopen is. Bv: Bedankt voor de inschrijving. (laat de p-tags staan)
  • Unsubscribe success: Dit bericht verschijnt als iemand zich succesvol heeft uitgeschreven. Bv: U bent uitgeschreven. U ontvang geen nieuwsbrief meer.
  • Double opt-in failure: Schrijf hier: Emailadres niet gevonden, of reeds ingeschreven. (p-tags laten staan)
  • Double opt-in success: Schrijf hier: Aanmelding voltooid. Bedankt!

Front side form appearance and labels

• Form header: Waar er staat: “You may want to put some text here” mag je de tekst wegdoen, of wijzigen naar bijvoorbeeld: Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwigheden op deze weblog.
  • Form footer: Dit laten staan ;)
  • Subscribe label: Inschrijven
  • Unsubscribe label: Uitschrijven
  • Submit button: Verzenden

Onderaan de pagina staan de emailadressen die zich reeds hebben ingeschreven. Deze laat je het best staan, zodat de database weet dat deze mailadressen zich hebben ingeschreven. (en zich dus opnieuw kunnen uitschrijven)

Als er iets niet lukt kan je contact opnemen met mij.