Richtlijnen (forums)

Om de forums een beetje overzichtelijk te houden zijn er enkele eenvoudige richtlijnen.

  • Overzichtelijke titel: Zorg dat de titel van jouw onderwerp duidelijk is en aansluit bij de inhoud van jouw onderwerp.
  • Juiste rubriek: Plaats jouw bericht in de rubriek die daarvoor het beste past
  • Nieuw onderwerp starten: Start een nieuw onderwerp als je een nieuwe vraag hebt, tenzij je verwijst naar een gegeven of foto in een bestaand onderwerp.

Moderators houden het forum in het oog en grijpen in waar nodig. Het kan dus zijn dat je bericht plots van plaats verandert. Soms (dus niet altijd) wordt je hiervan op de hoogte gesteld. Berichten zullen niet verwijderd worden, tenzij het zou kunnen leiden tot discussie op het forum. Bij het niet naleven van de richtlijnen, onacceptabel gedrag of gebrek aan respect jegens derden krijg je eveneens een persoonlijke waarschuwing van de moderators via een persoonlijk bericht (PB). Indien dit gedrag zich zou herhalen wordt de toegang tot het forum 4 weken stopgezet. Bij een derde voorval wordt het lidmaatschap en de toegang tot het forum definitief stopgezet.

Zoekertjes blijven 2 maanden online staan.

Richtlijnen voor bedrijven

Bedrijven mogen actief deelnemen aan Palmvrienden forums mits ze de volgende richtlijnen in acht nemen.

Toegestaan:

  • Actief deelnemen: Bedrijven mogen actief deelnemen aan het forum indien ze in de eerste plaats als liefhebber aanwezig zijn. Bedrijven mogen nieuwe onderwerpen starten of reageren op onderwerpen.
  • Zoekertjes plaatsen: Bedrijven mogen zoekertjes plaatsen in de zoekertjes voor bedrijven rubriek. Merk op dat hier ook richtlijnen zijn opgesteld.
  • Link in onderschrift: Bedrijven mogen één link in het onderschrift van hun berichten plaatsen. Dit doe je via het gebruikerspaneel op het forum.

NIET toegestaan:

  • Reclame zetten in je berichten: Bedrijven mogen geen reclame zoals ‘deze palmen hebben wij net binnen‘ zetten in berichten op het forum.
  • Privé berichten verzenden met reclame: Bedrijven mogen geen privé berichten verzenden naar leden die aangeven dat ze bepaalde zaden of planten zoeken in de wenslijsten. Je mag wel reageren op berichten in de rubriek ‘Gezocht’ of wanneer leden een privé bericht verzenden in reactie op een zoekertje dat je geplaatst hebt in de ‘Zoekertjes voor bedrijven’ rubriek.
  • Berichten plaatsen die geen meerwaarde bieden aan het forum: In de eerste plaats laten we bedrijven toe omdat ze doorgaans over een grotere kennis beschikken dan liefhebbers. Let erop om vooral berichten te plaatsen die een duidelijke meerwaarde bieden aan het forum en vermijd berichten die bestaan uit 1 of 2 zinnen.

Merk op dat er dagelijks door moderators wordt toegezien op het naleven van de richtlijnen op het forum. Ongevraagde privé berichten verzenden of reclame in berichten is geenszins toegestaan en kan leiden naar de stopzetting van je account.