Ensete glaucum

MyPalmshop

Uit Palmvrienden wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
botanische naam

Ensete glaucum.jpg

Naam, oorsprong en habitat
Nederlandse naam: Sneeuwbanaan
Oorsprong:Nepal en China
Fysieke eigenschappen
Kweek vereisten
Winterhardheid:-10C°/-12C°
Standplaats:volle grond, kuipplant
Kiemtemperatuur:25-35C°
Wetenschappelijke classificatie
Rijk: Plantae (Planten)
Stam: Embryophyta (Landplanten)
Klasse: Spermatopsida (Zaadplanten)
Orde: Zingiberales
Familie: Musaceae
Geslacht: Ensete
Soort: E.glaucum

De Ensete glaucum (Sneeuwbanaan) is afkomstig van China waar hij tot op een hoogte van 2700 meter voorkomt. Hij is dus, zoals de naam al laat vermoeden, winterhard en kan zonder probleem in de volle grond geplant worden. Hij is minder vorsttolerant dan de Musa basjoo en kan slecht tegen koude, natte winters. De Sneeuwbanaan wordt kan bij ons tot 7 meter hoog worden, dus denk eerst even na waar je deze reuzebanaan plant. Hij vormt in tegenstelling tot andere bananensoorten een enkelvoudige stam waar grote groen-blauwe bladeren opkomen. Het is een van de mooiste bananenplanten en is nog maar recentelijk bij ons ingevoerd.

Inhoud

Verzorging

De Ensete glaucum is een snelle groeier en heeft dus van maart/april tot september/oktober veel mest nodig. Zet hem bij voorkeur op een zonnig plaatsje maar bij halfschaduw gedijt hij ook nog vrij goed. Zet hem als het kan, licht beschut tegen te harde wind.

Overwinteren

Eens het vriest, sterven eerst de bladeren, en nadien de stam tot op de grond af. U dient dan de grond goed te mulchen met bijvoorbeeld houtsnippers of boomschors. Als u echter wilt dat de plant verder blijft groeien waar hij gestopt is in de herfst dient u de bladeren af te knippen tot 20 cm tegen de stam. Wacht hier zolang mogelijk mee. Vervolgens spant u een draad met diamter 1 meter rond de stam en vult u deze op met stro. Doe dit tot je de bovenkant van de stam bereikt heb. Daarna span je rieten matten of een vliesdoek rond de draad, en leg je er vanboven een dakje op zodat het stro droog blijft. In de lente mag u alles weer uitpakken en de plant meteen wat koemestkorrels geven.

Ensete soorten

Afbeeldingen

Meer informatie

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Palmvrienden
Navigatie
Hulpmiddelen