Een bericht schrijven

Belangrijk: Kopieer nooit een stuk tekst van een andere website.

Verder mag u nooit tekst zomaar kopiëren in de teksteditor, maar altijd als platte tekst! Kijk bij de teksteditor hoe je dit moet doen.

Vermits een weblog een chronologische lijst is van artikels die je schrijft, zijn het regelmatig publiceren van kwalitatieve berichten zowat het belangrijkste van een succesvolle weblog.

Log in op je controlepaneel en ga naar Schrijven -> Bericht

Zo kom je bij een teksteditor. Een editor bestaat uit twee delen. Het WYSIWyG gedeelte, en het HTML gedeelte.

 1. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get. Dit wil zeggen dat hetgeen je in dat venstertje typt op je weblog verschijnt zoals je het ziet.
 2. HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Hier wordt je artikel vorm gegeven door middel van HTML Je kan er aangeven door middel van tags welke tekst in het vet moet verschijnen. In het WYSIWYG gedeelde doe je dit door een tekst te selecteren en dan op het B-icoontje linksboven van de editor te klikken.
Als je goed met het WYSIWIG gedeelte kan werken kom je al een heel eind. HTML gebruik je enkel voor gevorderde opmaak.

Hoe schrijf ik een bericht?

TIP: Schrijf eerst je bericht in een teksteditor zoals Word, of OpenOffice en plak het daarna als platte tekst (niet rechtstreeks!) in je weblog teksteditor. Zo voorkom je dat je gegevens verloren gaan bij het opslagen van je artikel.

De titel

Gebruik een titel die de mensen aanspreekt. Voorbeelden van goede titel zijn:

 • Tien tips om succesvol tropische planten te zaaien!
 • Hoe verzorg je het best je bananenplanten?
 • Groots tropisch evenement in ‘stadje’
 • ….

Het bericht

Een artikel bestaat uit twee delen:
 1. Het eerste deel is gewoonlijk de eerste paragraaf en bestaat uit niet meer dan 100-200 woorden. Dit is het deel dat zowel in de lijst komt met artikelen als de lijst op de Palmvrienden Blogs homepagina.
 2. Het tweede deel is de rest van het artikel. Men plaatst een ‘Invoegen Meer Tag’ (icoon bovenaan in de editor) om de twee delen te posten. Je kan deze verslepen, of selecteren en verwijderen.
Als je een bericht schrijft, zorg er dan voor dat de tekst goed leesbaar is en let op spelfouten.

Tags, rubrieken en SEO-optimizer

Tags zijn sleutelwoorden van je bericht. Als je een bericht schrijft over de beste verzorgingn van een Cycas gebruik je als tags: Cycas, verzorging, halfschaduw, mest, water Scheidt de tags met komma’s en druk op toevoegen. Herhaal nooit keywords en zorg dat ze over de echte inhoud van het bericht gaat!

Palmvrienden Blogs werkt met een vast aantal rubrieken. Lees de help van rubrieken.

Het all in one SEO pack is een plugin die je eerst dient te activeren. Deze is bedoelt om je berichten beter vindbaar te maken in de resultaten van zoekmachines zoals Google, Live Search en Yahoo.

 • Title: hier geef je een goede titel in van je bericht. Deze mag verschillen van de echte titel, maar is belangrijk voor de zoekmachines. Zo kunnen ze weten waar de pagina over gaat.
 • Description: Hier geef je een korte en bondige uitleg over de inhoud van het artikel. Gebruik hier ook goede keywords in de zin.
 • Keywords: Deze hoef je niet opnieuw in te geven, want dit heb je al gedaan bij je Tags. Tags en keywords zijn hetzelfde.

Uitgebreide opties

Bij de uitgebreide opties is het vooral belangrijk dat u de reacties en pings instelt.
 • Reacties: Als u deze optie aanvinkt staat u bezoekers toe om te reageren op je berichten.
 • Pings: Als u deze optie aanvinkt staat u andere weblogs toe om te linken naar je bericht en in de lijst van reacties te staan met een kleine samenvantting van het artikel waarvan ze linken.