Er bestaan zo ongeveer 4000 soorten pepers. Veel daarvan met een eigen aparte vorm en smaak maar ook weer een heleboel waar je nauwelijks verschil tussen ziet of proeft. Keuze genoeg dus.
Haha ja Carlo dat er veel soorten zijn wist ik. Weet jij toevallig een paar lekkere soorten ??
Dit is de oogst van afgelopen week,ga ik lekkere sambal van maken,heb al 3 potjes adjoema sambal in de koelkast staan. Wacht nog op wat meer Madame jeanet,staan er nog zat aan,maar nog niet rijp.
Die gele Madame is ook behoorlijk scherp maar zeer lekker kwa smaak,heel apart zoiets zoek ik de Adjoema ook wel pittig maar kwa smaak heel anders Die Carolina moet ik eens proberen
Dat ziet er goed uit Grad! Over een tijdje ga je nog veel meer peperplanten hebben schat ik zo in. De zaden zijn inmiddels naar je onder weg. Mijn smaak beleving met pepers is een beetje anders omdat ik maar zelden de pepers vers gebruik. Zelf sambal maken staat al jaren op de agenda maar mocht er nog nooit van komen. Wat ik wel doe is heel mijn oogst wordt ieder jaar drogen om er vervolgens weer pepperflakes van te maken. Heerlijk te doseren, lang houdbaar, leuke kleurtjes, vele smaken en net als met verse pepers, veel variatie in hitte.
Laat ik dat nu net aant doen zijn Carlo. Heb er veelste veel om er allemaal sambal van te maken ,dus liggen ze al vanaf 5 uur in de oven. Ben heel benieuwd naar die soorten die ik bij je besteld heb,volgend jaar heel het terras vol peperplanten,zal de vrouw blij mee zijn
Ik probeer ze zo snel mogelijk te drogen Rob ,maar dat valt nog niet mee,zitten nu al 7 uur in de oven,heb de oven vannacht uitgezet en net weer aan op 60 a 70 Gr. Had gelezen dat natuurlijke droging zo,n 3 weken duurt voor dunwandige pepers en voor dikwandige nog langer met alle kans op schimmel,beestjes enzo. Een handleiding heb ik hier gevonden.