Kajsa12 schreef:Lijkt mij ook wel een leuk idee.
Ik heb op dit moment oa. Rotala rotundifolia en Vallisneria spiralis in de vijver.
Ik ben benieuwd of ze de winter doorkomen.
Cryptocoryne soorten wilde ik volgend jaar proberen.
rotala rotundifolia gaat het zeter doen en zal waarschijnlijk volgend jaar mooie paarsblauwe bloemen geven en met zijn blad ver boven water uitkomen (zeker 20 cm boven het water)
Hieronder enkele voorbeelden (niet allemaal vanuit mijn eigen tuin ... maar wel van wat ik o.a. hier in Nederland heb gezien (let wel onverwarmd en onbeschermd)
sommige zijn van het vermeerderen van aquarium planten gewoon in de volle "natte" grond)
bacopa ccaroliniana in bloei.
crypto bloem 2
crypto bloem
crypto in bloei
Leidsplantje in bloei
rotale indica in bloei
Hitch schreef:Ik ga eerlijk zijn... ik heb op de planten die vernoemd werden moeten googelen omdat ik er geen één van kende maar ik heb dan ook geen aquarium. Nu ik ze gezien heb vind ik ze te banaal en niet interessant genoeg om ze in mijn vijver te plaatsen. Zie er het nut niet van in want je ziet er toch niets van onder water maar goed, dat is ieder zijn goesting en interesse he.
Persoonlijk denk ik niet dat als daar een nieuwe categorie voor gemaakt gaat worden dat daar veel animo voor te vinden gaat zijn.
En Hitch, Met alle respect dit is dus de onwetendheid.
Vergeet niet dat bijna alle hogere planten boven water bloeien. (er zijn maar een paar hogere planten op 1 hand te tellen die zich zo ver gespecialiseerd hebben dat ze onder water bloeien).
Cryptos groeien tot cicra dertig centimeter boven water met hun blad, Daarnaast hebben ze aronskelk achtige bloemen.
Vallesneria groet met grote lange bladeren net onder het wateroppervlakte en geven prachtige wit/gele bloemen. Daarnaast is deze plant zeer nuttig vanwege de zuiverende werking van deze plant. Zonder zuurstofplanten heb je gewoon geen schoon water (tenzij je allerlei filter systemen gebruikt).
echhinodorussen maakt grote lellie achtige bladeren die soms tot een meter boven het water kunnen uitsteken. Daarnaast Echinodurus bloemen zijn grote hyacint achtige trossen.
Ik kan zo nog wel even doorgaan.
Is deze zelfde onwetendheid die ervoor zorgt dat mensen nog steeds vrienden van het palmforum voor gek verklaren dat ze subtropische planten en palmen in hun tuin proberen te houden. En het helemaal belachelijk maken dat je een palmboom in je tuin zet.
Volgens mij ligt hier ook een wereld te ontdekken. Het is alleen de vraag of iemand het wilt ontdekken!!. De eerste persoon die een palm of een fatchia in zijn tuin zette was misschien ook wel iemand zoals Kasja of Hanselman.
En de persoon die dit forum bedacht