Hoi Eddy,
Even een vervolg
Heb het dus bij wijze van experiment op de natuurlijke wijze gedaan zoals boven beschreven. Ook paste ik de wake-up methode toe die ik voor praktisch al mijn gemberachtigen gebruik.
T.t.z. 3 dagen weken en enkele keren per dag warm water erover (temperatuur om en bij de 50°C), vervolgens laten afkoelen en een paar uur later weer een wake-up call met warm water
Dit dus gedurende 3 dagen en de temperatuurshocks random maar ongeveer een 2 à 3-tal keer per dag.
Praktisch aan de oppervlakte zaaien met het kiempunt naar boven, niet altijd gemakkelijk bij de kleinere soorten
Kiempunt net boven het substraat.
Iedere soort in een 9x9 potje met cocos-core.
Goed vochtig maken en in een niet kunstmatig verwarmde bak (met deksel) voor een zuidraam. Gedurende de dag kan de temperatuur gemakkelijk richting 35°C en meer, 's nachts zakt dat tot 20°C.
Gezaaid op 8 mei en vandaag gekiemd :
Musa balbisiana "King Kong" (gigantea) die ik in 2015 kocht bij Georgia Vines in de US.
3 van de 8 voorlopig.
Wordt vervolgd!
Gr,
Michel