Google+
RSS
 

Paradisio werd Pairi Daiza

21 Mei

Paradisio werd Pairi DaizaParadisio Park werd 16 jaar geleden opgericht als een ornithologisch park.

In 2000, negen jaar later, zijn andere soorten zijn toegevoegd: stokstaartjes, alligators, otters … in de Oasis serre met openschuivend dak.

Het jaar daarop, in 2001, werd het Nautilus aquarium geopend alsook de Madidi eilanden (doodshoofdaapjes) en Nosy Komba (lemurs van Madagaskar) en in 2002, Algoabaai (zeeleeuwen uit Zuid-Afrika).

In 2003, de voormalige walvissloep Mersus Emergo (WWF tentoonstelling, thuis-en revalidatiecentrum voor reptielen van de vzw Carapace, nijlpaarden, giraffen, gibbons en tapirs, al snel gezelschap in 2009 door de Aziatische olifanten).

Pairi daiza - Chinese tuinDe grootste Chinese tuin van Europa:

In 2006 kwam de opening van de Chinese tuin. Deze is de grootste Chinese tuin van Europa. Gebouwd in de aloude traditie bevat hij decoratieve elementen uit alle hoeken van China.

De grootste Indonesische tuin van Europa:

In 2009 opende de Indonesische tuin waarbij de aandacht vooral naar Baliging, met verwijzingen naar Java, Timor, Celebes, Borneo en Sumatra. Het is tevens het grootste tuin van Indonesië in Europa.

Andere tuinen:

Andere tuinen ook nodigen u uit tot ontspanning en herbronnen: de rozentuin, de Andalusische tuin en de olijfboomgaard.

Verandering van naam:

Na geëvolueerd te zijn van een ornithologisch park naar een dierentuin van de toekomst, met tuinen verspreid over 55 hectare beboste en rijk bloeiende gronden, heeft Paradisio een andere dimensie genomen en dat is de reden waarom beslist werd de naam te veranderen.

Pairi Daiza betekent in het Perzisch “ommuurde tuin” of “boomgaard beschermd door muren”. Het is de oudste naam voor paradijs en waaruit de naam Paradisio, de voormalige naam van het park, was afgeleid.

Pairi Daiza - Indonesische tuinOndanks al deze veranderingen, heeft het park zijn karakter als familie park behouden: kinderen zullen ervan genieten dankzij de speelplaatsen en het direct contact met dieren terwijl volwassenen kunnen ontspannen en genieten van de vele landschappen die uitnodigen tot sereniteit en de een ontdekking van de wereld.

Pairi Daiza blijft natuurlijk verder evolueren. Andere projecten zullen in de komende vijf jaar worden gerealiseerd:

Het betoverende Afrika:

Maskers uit Benin en Togo, twee authentieke altaren met een aanbod van de lemen huizen aan de rand van een Afrikaanse savanne met giraffen bevolkt, nijlpaarden, neushoorns, antilopen, leeuwen, cheeta’s …

Het Hoge Noorden:

Een wereld bewoond door paleo-arctische beren, rendieren en wolven toont de oorspronkelijke verhouding van de mens tot de natuur en de nomadische en sedentaire levensstijl in de Indische en Euraziatische culturen.

Pairi Daiza - Oasis serreDe Chinese tuin wordt een eigen wereld:

Met als een rustplaats en eetgelegenheid de kopie van een authentiek chinees theehuis uit Sjanghai, gebouwd door Chinese ambachtslieden. Een grote meteoriet uit het noorden van China zal worden gehuisvest in een paviljoen.

Echte rijstvelden in het Koninkrijk van Ganesh:

Onderaan de Balinese tempel evolueerden de terrassen met grasperk tot echte rijstvelden.

Kunst en parfum uit het Thaise rijk:

Een museum zal worden besteed aan Khru Kham-ai Dejduangtae, een van de grootste meesters van de houtsnijders. Het museum zal een aantal van zijn meesterwerken, monumentale sculpturen, twee huizen en een boeddhistische tempel teakhout huisvesten.

Het is ook de bedoeling om een Thais restaurant op palen te bouwen.

De Billabong:

De Billabong, waarvan de opening gepland is voor de zomer van 2010, vertegenwoordigt Tasmania met boomvarens en Australië met zijn flora, de kangoeroes, vogels …

Een gigantische ruwe opaal Brisbane, Australië, zal worden tentoongesteld.

Verdwenen vergezichten:

Dit project zal zich richten op de Maya en Inca culturen met architectonische elementen en flora en fauna.

Karavanserai:

Een enorme karavanserai zal etenswaren en kunstnijverheid afkomstig uit de wereld en menseerbiedwaardige handel te koop aanbieden.

Duizend en Een Nacht:

De immense Oasis serre zal worden omgevormd tot een oosterse paleis uit de duizend en een nachten dankzij de expertise van Marokkaanse ambachtslieden.

De natuur in klederdracht:

Openluchttentoonstelling van het werk van de Frans-Duitse fotograaf Hans Silvester. Het thema is het huwelijk tussen mens en natuur.

Praktische Info: Pairi Daiza

Hier is een voorproefje: :

Pairi Daiza – 2009 global visit
Pairi Daiza – April 2010

 

Comments are closed.