Welkom!

Wie droomt er niet van zonovergoten tropische oorden met hagelwitte stranden, een helder blauwe zee, wuivende palmbomen en kleurige cocktails?
Maar goed, dit alles is enkel weggelegd voor de globetrotters onder ons.
Of toch niet…?

Ook in Noord-Europa

Wat velen niet weten is dat veel palmsoorten en andere exoten ook prima standhouden in ons gematigd klimaat. De ene soort zal wat meer verzorging en aandacht vragen dan een andere soort maar het is zeker en vast mogelijk. Het exotisch tuinieren is dan ook een snel groeiende trend met vele enthousiaste hobbyisten.


Eigen ervaring


Door mijn studies biologie, ervaring in het zelf kweken en houden van palmen sinds het jaar 2000 en door veel uitwisseling van kennis met andere hobbyisten heb ik inmiddels heel wat praktische ervaring in het kweken, verzorgen en houden van palmen. Wat destijds klein begon met één Phoenix roebelenii groeide uit tot een passie. Inmiddels telt de eigen collectie dan ook vele diverse soorten palmen, bananen en andere exotische planten. Naast gepassioneerd liefhebber en eigenaar van La Palmeraie stond ik ook een tijd lang aan de basis van de Palmvrienden community.

“La Palmeraie”
Mijn ervaringen deel ik graag met u via dit weblog.
Op de bovenstaande pagina’s kunt de eigen collectie in detail bekijken. Onder elke soort is een link voorzien naar een pagina met uitgebreide informatie. De foto’s worden zeer regelmatig bijgewerkt zodat u de evolutie op de voet kunt volgen. Via de bovenstaande link “artikels” komt u rechtstreeks op een pagina met het volledige overzicht van de artikels. Rechts in beeld vindt u ook een pagina met enkele mooie exotentuinen, een pagina met wallpapers en het archief van onze nieuwsbrieven. Tevens kunt u zich inschrijven voor de gratis nieuwsbrief! Op de exotentuinenpagina kunt u een virtueel bezoek brengen aan onze tuin.

Voor vragen, suggesties, opmerkingen of indien u op zoek bent naar bepaalde planten kunt u ons altijd contacteren via het contactformulier.

Veel leesplezier!
La Palmeraie