Google+
RSS
 

Plantentuin Universiteit Gent

23 Mei

2007-06-05 003 Nymphaea 'Marliacea Carnea'De Plantentuin Universiteit Gent bezit zo’n 10.000 plantensoorten op 2,75 ha waarvan 40.000 m² serres. Dus zeker een bezoekje waard!

De Plantentuin werd in 1797 opgericht in de Baudeloo-abdij. In 1903 verhuisde hij naar het nieuwe botanische instituut, aan de rand van het Citadelpark.

De Plantentuin bestaat uit 4 delen:

Plantentuin Universiteit Gent - SucculentenkasDe rotstuin:

Een rijke collectie gekende en minder gekende planten uit het gebergte waar je inspiratie kan opdoen voor je eigen tuin.

Het arboretum:

Bomen maar ook groenten van de hele wereld. Hier kan je ook verpozen aan de vijver.

Zonnekloppers:

Het palmarium, een klein moeras, de succulentenkas en de mediterrane tuin.

Plantentuin Universiteit Gent - VictoriaserreIn de tropen:

In de Victoriaserre groeien tropische nutsplanten maar hier geniet je in de zomer van de bloei en de indrukwekkende reuzenwaterlelies.

De Plantentuin heeft een pedagogische rol naar scholen en studenten toe en de plantencollecties dienen tot ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. Er is tevens een uitgebreide bibliotheek en je kan de Victoriaserre huren voor evenementen.

Bezoek kan elke dag gratis van 9h tot 16h30 en op zaterdag, zondag en feestdagen van 9h tot 12h. De succulentenkas is open op zondagvoormiddag van 11h tot 12h en voor een bezoekje aan de tropische kas kan je vooraf contact nemen.

Adres: Plantentuin Universiteit Gent, K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent, België

Praktische informatie: website Plantentuin Universiteit Gent

 

Comments are closed.