Google+
RSS
 

Plumeria (Geslacht)

22 Nov

Dit artikel is verplaatst naar Plumeria.

Waarom? Omdat je het daar makkelijker kan lezen op een mobiel toestel.

 

Leave a Reply

 
 
 1. Marijn

  19 februari 2014 11:03 at 11:03

  Hoi,

  Allereerst wil ik je graag feliciteren met de mooie site, zeer bruikbare informatie ☺ proficiat!
  Zelf heb ik 3 jaar geleden enkele zaadjes geplant van de plumeria en hiervan zijn de meeste uitgekomen.
  Enkele heb ik weg gegeven aan vrienden, uiteindelijk heb ik er nog 1 over ( 2 zijn helaas gestopt met groeien )
  Het plantje is in de 3 jaar serieus gegroeid en is nu ongv 150cm! Hij groeit zo snel dat de stam niet dik genoeg is om uit zichzelf recht te blijven staan dus heb ik er een stok aangebonden om hem te helpen.
  Vorig jaar is hij dan eindelijk in 2 gesplitst op ongv 110cm.
  Omdat hij zo lang is wil ik em graag stekken ( 1 tak, volgend jaar mss de andere tak), vooral om hem kort te houden zodat hij de kans heeft om te stam te verstevigen…
  Waar kan ik hem het best afknippen? Je spreekt over ‘onder een knop’, wat bedoel je hier precies mee?
  Ik kan eventueel een foto sturen zodat je zelf ook eens kan kijken…
  Hartelijk dank
  Hopelijk tot binnenkort!

  Groetjes
  Marijn

   
 2. Jungle

  24 februari 2014 09:09 at 09:09

  Onder een knop snoeien is voor het stekken. Maar je mag eigenlijk ongeveer eender waar snoeien om hem een mooiere vorm te geven, klein te houden of te doen vertakken. Snoeien zal je Plumeria doen vertakken, hou hier dus rekening mee: de kroon zal zwaarder wegen op je nog tengere stam. Maar geef hem dus gewoon de hoogte die jij mooi vind en snoei waar je wil dat hij wijder wordt. De afgesnoeide takken kan je dan weer stekken.

   
 3. Fem

  7 juni 2014 16:37 at 16:37

  Sinds een paar jaar interesseer ik me in plumeria’s. We woonden een tijdje in Australië waar ze vaak te zien zijn, en vorige week bracht ik een paar gewortelde stekken mee uit Thailand.
  Bij thuiskomst heb ik de stekken meteen in een pot gezet (ze waren toen al een 5-tal dagen uit hun Thaise potten gehaald en in krantenpapier gewikkeld). Bij gebrek aan perliet -dacht ik toch, heb er intussen toch teruggevonden tussen de Australische verhuisdozen- heb ik ze dan maar opgepot in een mengeling van cactusaarde en lavakorrels.
  Nu weet ik niet of dat zo’n goed idee was, want een aantal van de planten verliest nu zijn bladeren. Ze worden bruin, verdrogen en vallen af.
  Iemand tips of raad wat nu te doen? Alsnog ompootten in een correct mengsel met perliet of de planten gewoon met rust laten?
  Ze staan op een lichte zonnige plaats vlakbij het raam, en in deze temperaturen gewoon buiten. Ik hou de temperatuur ‘s nachts in de gaten en zet ze indien nodig binnen voor de nacht.
  Alvast bedankt!

   
 4. richard blansjaar

  11 juli 2014 03:15 at 03:15

  Hallo daar ik woon op aruba en heb er een heleboel in de tuin staan de groei gaat niet hard maar ik heb hier zeer harde ondergrond ze noemen het klip keihard dus andere planten zoals limoen boompje word maar niet groteris na 3 jaar pas 30 cm hoog lavendel enzo het blijft klein iemand misschien een idee hoe dit kan en ik maar strooien met zwarte aarde en proberen te spitten .
  groetjes Richard