Bananen

In tegenstelling tot wat de slogan van La Palmeraie doet geloven, vindt u hier ook allerhande praktische informatie over bananenplanten en soortgelijken; Canna’s, Strelitzia’s, Ravenala,… Gemakshalve hebben we al deze planten, die in mindere of meerdere mate familie zijn van elkaar, ondergebracht onder de noemer “bananen”. Via deze bananen-pagina navigeert u dan ook eenvoudig naar de artikels die de informatie bevatten waarnaar u op zoek bent.

Hebt u na het lezen van een artikel nog een bijkomende vraag dan kunt u ons dit laten weten via het reactieformulier onderaan elk artikel. Wij helpen u steeds met veel plezier verder.

Onze rubrieken

Bananenplanten verzorging

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze artikels over de verzorging van bananenplanten. Naast de algemene verzorging komt ook de winterbescherming van bananenplanten uitgebreid aan bod.

Wilt u een bananenplant zaaien? Bekijk dan onze zaaihandleiding.

Bananenplanten soorten

Bent u op zoek naar de eigenschappen van één specifieke soort? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina! We beschrijven de algemene eigenschappen, de verzorging en illustreren elke soort met foto’s van zaailing tot volwassen exemplaar. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe soorten. Wenst u op de hoogte te blijven? Teken dan zeker in op onze gratis nieuwsbrief.

Eigen collectie

In de loop der jaren is onze eigen collectie aangevuld met heel wat verschillende soorten. Op deze pagina vindt u al onze eigen bananenplanten en soortgelijke planten zoals Canna’s, Strelitzia’s, Ravenala’s op een rijtje samen met hun foto’s en begeleidende informatie.

Ziet u liever al onze artikels op een rijtje, klik dan rechts boven in beeld op “artikels”.