Gastenboek

mei 26th, 2015 · 34 Comments

Laat ons weten wat u van onze site vindt!

We steken met veel plezier, heel wat uren werk in het leuk en interessant houden van de site en het beantwoorden van de vele vragen die ons gesteld worden. Uiteraard stellen we elke feedback dan ook enorm op prijs!

“Ik vind het echt geweldig om vragen te kunnen stellen en zo beantwoord te krijgen. Dank je wel!”
Jojanneke – 15/05/2015

“Geweldige site!”
Conny – 27/7/2014

“Ten eerste mijn complimenten over jullie site. Jullie geven hele duidelijke informatie en de verhalen en foto’s zijn geweldig.”
Anton – 8/04/2012


“chapeau over het feit dat je al bijna 4 jaar trouw blijft reageren op vragen die je gesteld worden”
Sebastiaan – 10/9/2013

Beste La Palmeraie, wat een fantastische site. Ik heb hier al HEEEEEEEEEL VEEEEEEEL geleerd. En de uitleg is zo duidelijk. Nogmaals: FANTASTISCH.
Huub – 8/06/2011

Weeral hartelijk dank voor de goede en duidelijke informatie!! Heeft me vorige keer goed geholpen en zal me deze keer ook weer enorm vooruit helpen!!
Gerben – 28/04/2015


“Ik begon enthousiast met de berichten uit 2010. Wat veel en wat goed dat u dit bij houdt.”
Annemarie – 8/04/2015

34 reacties »

 • Reactie door Wilma Renee — 29 mei 2015 18:53 @ 18:53

  Dag Palmvrienden,
  Allereerst, wil ik even kwijt, dat ik het een erg leuke site vind.
  Vervolgens heb ik een chapeau voor een informatie die,ik ooit heb gehad, aangaande een plant die ik niet kon thuisbrengen. Achteraf was het een erg giftige plant, die zomaar in mijn tuin was ontstaan.Prachtig model zo symetrisch en af, dat ik nooit op het idee was gekomen, te bedenken, dat het een puur giftig onkruid was. De naam was euforbia.


 • Reactie door Huub van Velsen — 29 mei 2015 21:05 @ 21:05

  Niek, weer hartelijk dank voor de nieuwsbrief (ik kijk er altijd naar uit en leer er van).

  Fantastisch dat ik mijn vragen naar Niek kan sturen en dan leerzame antwoorden krijg.
  Niek leerde mij van de week, waar je aan kunt zien of je een mannelijke- of een vrouwelijk Trachy Carpus F. hebt.
  Vandaag was ik bij een groot Tuincentrum in Veldhoven (bij Eindhoven) en daar leerde ik twee personeelsleden wat ik deze week van Niek heb geleerd.
  Frappant, dat zij het niet wisten.
  Van de week heb ik mijn Trachy volgens de “Niek-methode” “bevrucht”.
  Niek vertelde hoe ik stuifmeel van het mannetje kon overbrengen naar het vrouwtje.
  Fantastisch. En nu afwachten of het gelukt is.
  Niek, je ben van grote klasse en fijn dat ik je kan bereiken.
  DANK


 • Reactie door lapalmeraie — 30 mei 2015 10:05 @ 10:05

  Dag Huub

  Wat veel lof. Fijn om te lezen en fijn om zulke trouwe volgers te hebben.

  Vriendelijke groet
  La Palmeraie


 • Reactie door Polmans H — 24 augustus 2015 13:31 @ 13:31

  Eindelijk de nodige informatie over bananenplanten gevonden

  Fantastisch interessante site


 • Reactie door Chris Setz — 5 oktober 2015 09:33 @ 09:33

  Wij zijn op dit moment op fuerteventura palmen aan het bewonderen en ik zocht naar een goede website over palmen. Ik kwam hier terecht. Goede info en duidelijke teksten. Ik ga hier zeker gebruik van maken, en zeker omdat meer en meer van onze klanten ernaar vragen. Groeten Chris Setz. Hoveniersbedrijf Setz uit Nuenen Noord brabant


 • Reactie door Ralf Adams — 9 oktober 2015 20:09 @ 20:09

  Beste ,
  Prachtige website voor een prachtige plant :-) en zeer leerzaam . Met dank , groetjes van Ralf uit Antwerpen/Belgie.


 • Reactie door Caroline — 30 oktober 2015 23:09 @ 23:09

  Geweldige en mooie site met veel informatie!
  Ik had wat vraagjes over onze palm en had binnen een paar uur een mail terug! TOP

  Bedankt, Gr. Caroline


 • Reactie door Ton Ramak — 20 januari 2016 18:13 @ 18:13

  De site ziet er gelikt uit met heel veel duidelijke informatie, adressen om goed zaad te kopen mis ik of ik heb dit over het hoofd gezien.

  Veel succes Ton Ramak Nijmegen


 • Reactie door lapalmeraie — 20 januari 2016 19:11 @ 19:11

  Beste Ton

  Bedankt voor de leuke reactie.
  De site heeft een neutraal uitgangspunt, vandaar dat de goede adresjes niet prominent in beeld staan.
  Toch kunt u een antwoord vinden op deze vraag onder de FAQs http://palmvrienden.net/lapalmeraie/faqs/
  Op de homepagina staat overigens ook een opvallende banner van rarepalmseeds; deze Duitse leverancier is vaak ook de bron van binnenlandse zaadleveranciers.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door anna van welie — 6 april 2016 08:38 @ 08:38

  Beste Niek,bedankt voor je snelle antwoord.Dit wist ik niet.Jammer.hoe kan ik dan aan een Lycheepit komen?Ik heb in de tuin onder het afdak wat lichtdoorlaat een mangoplant staan.Hij heeft de winter overleefd.Maar ik heb hem ingepakt met bobbeltjesplastic,zo ook met het sinaasappelboompje.De mangoplant stond jaren te verpieteren voor het raam van een yogacentrum.Ik dacht kijk ze kunnen de hele dag mediteren maar een plant verzorgen kunnen ze niet.Op een dag stond de plant voor de deur om weggegooit te worden.hij zag er niet uit met zij gekrulde droge blad.Ik heb alletwee in de auto gezet,En ik zei <,kom maar mee met mamma.,toen ik ze vond waren ze 40 cm hoog.Nu zijn ze 120cm hoog.In de zomer besproei ik het blad met een plantensproeierWatergift met lauw water ,niet te nat 2 keer per week.en gewone kamerplantenmest.Ik ben dol op de planten.ik lijk wel een gek.tropengek.


 • Reactie door lapalmeraie — 6 april 2016 16:33 @ 16:33

  Beste

  Leuk hoor! Zulke kleine reddingsoperaties geven altijd erg veel genoegdoening.
  Probeer anders eens een Lychee uit een bio-winkel. Of uit de toko in de hoop dat zij het niet behandelen zoals grotere importeurs dat wel doen.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door dirkjan Lukasse — 22 augustus 2016 15:42 @ 15:42

  Mooi zeer tevreden met jullie uitleg, hier kan je tenminste wat mee !!!


 • Reactie door lapalmeraie — 22 augustus 2016 16:26 @ 16:26

  Beste Dirkjan

  Fijn om te horen en bedankt voor de reactie!

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Jos van Houwelingen — 8 oktober 2016 09:08 @ 09:08

  Ls, echt fantastisch deze website. Wat ontzettend uitgebreid en wat een bereidheid om de vragen te beantwoorden! Voelt als een rustpunt in mijn pogingen met mediterrane sferen bezig te zijn. Ik zie niets staan over verkoop. Kijk ik niet goed? En die cycas revoluta staat in de volle grond, hebben jullie zo’n lekker klimaat, kom ik gelijk die kant op.

  Vrgr. Jos van Houwelingen
  Utrecht


 • Reactie door lapalmeraie — 8 oktober 2016 10:40 @ 10:40

  Beste Jos

  Bedankt voor deze ontzettend leuke reactie. Er is inderdaad geen verkoop, de site is puur informatief qua opzet en vetrekt vanuit de passie voor deze hobby.
  Het klimaat hier in Ronse is overigens niet veel gunstiger dan in de randstad. Toch staat de Cycas hier inderdaad in volle grond. Een aanrader want ze zijn makkelijker te overwinteren dan palmen omdat ze geen speerrot kennen. Ze kunnen in principe dus prima heel de winter dik ingepakt blijven staan.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Marc — 19 mei 2017 20:47 @ 20:47

  Geweldige site!!
  Hier vind ik lekker naslagwerk als ik ergens over twijfel, maar ik heb de musa basjoo (en zijn pups) en de red tiger kunnen overhouden van vorig jaar. Ze doen het goed. Ik sproei wel met een plantenspuit vanaf mei tot september 1 keer per week ‘s avonds als de zon weg is de bladeren aan de bovenkant maar vooral de onderkanten af tegen spintmijt en vooral omdat de planten dat lekker vinden vanwege luchtvochtigheid..
  Altijd geldende tip : steek voordat je bedenkt water te geven je middelvinger in de grond en als het vochtig aanvoelt geen water geven!! Voorkom wortelrot maar zeker in de winter. In de winter geef je maar 1 keer per 3 a 4 weken water(maar voel altijd eerst de grond)..


 • Reactie door lapalmeraie — 20 mei 2017 10:09 @ 10:09

  Beste Marc

  Bedankt voor de leuke reactie. Altijd fijn om te weten dat er trouwe lezers zijn.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Huub van Velsen — 24 mei 2017 22:24 @ 22:24

  Niek,
  wat is het toch een genot, die site van jou.

  In de loop der jaren heb ik er heel veel geleerd en ook genoten van de nieuwsbrieven.
  Vandaag een kokospalm gekocht en natuurlijk weer via Niek van alles over de palm geleerd.

  Niek,
  hoop dat jij nog heel lang beschikbaar blijft voor de palmliefhebbers (waar ik er zeker een van ben).
  BEDANKT.
  Met vriendelijke groet,
  Huub van Velsen


 • Reactie door lapalmeraie — 26 mei 2017 08:47 @ 08:47

  Beste Huub

  Wat een mooie en warme aanmoediging. Daar doen we het voor!
  Bedankt voor het trouwe volgen door de jaren heen.

  Vriendelijke groet
  La Palmeraie


 • Reactie door Rijn — 31 mei 2017 10:20 @ 10:20

  Het is voor palmfans fantastisch om ervaringen te delen en vragen te kunnen stellen over palmen aan andere palmfans. Dit is een super goede site waar duidelijke antwoorden gevegeven worden.


 • Reactie door lapalmeraie — 31 mei 2017 10:21 @ 10:21

  Bedankt voor de leuke feedback Rijn!

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Marianne — 6 augustus 2017 16:10 @ 16:10

  Een fantastische site met heel veel leerrijke informatie. Ik ben alvast fan van jullie en hoop nog heel veel te leren.


 • Reactie door lapalmeraie — 9 augustus 2017 09:40 @ 09:40

  Beste Marianne

  Bedankt voor deze leuke feedback!

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Filip — 20 mei 2018 09:26 @ 09:26

  Dag Palmeraie, ik heb deze site eigenlijk vorig jaar ontdekt naar aanleiding van de aankoop van onze eerste echte buitenpalmen. Ik betrap mezelf er op om hier steeds maar weer te komen piepen, er valt hier werkelijk heeeeeeel veel info te rapen, wat een titanenwerk is deze site inmiddels geworden. Met de klimaatverandering ziet het er naar uit dat er deze site een succesvolle toekomst wacht. Mvg, Filip


 • Reactie door lapalmeraie — 22 mei 2018 06:38 @ 06:38

  Beste Filip

  Bedankt voor de leuke reacties! Het is inmiddels inderdaad een behoorlijke kluif geworden wat ook wel te merken valt aan de bezoekersaantallen. In april 2018 haalde de site zelfs een record van 75.800 bezoekers! Echt ontzettend leuk dat het zo’n succes is. Nu maar hopen dat ik het allemaal nog kan blijven bijbenen qua beantwoorden van alle vragen :)

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Filip — 9 juni 2018 21:37 @ 21:37

  In ieder geval betuig ik je graag mijn enorm respect en dankbaarheid voor deze buitengewone site die bovendien tweetalig te raadplegen is en onderhouden wordt. Je bereikt er zodoende Belgen, Nederlanders en Fransen mee heb ik gemerkt . EEN UNIEKE PAREL deze site !


 • Reactie door lapalmeraie — 11 juni 2018 07:03 @ 07:03

  Beste Filip

  Heel erg bedankt voor deze waardering. Dat doet altijd deugd om te horen. De site is inderdaad een aardige kluif geworden en inmiddels zelfs beschikbaar in 3 talen! Sinds vorig jaar is elk artikel ook beschikbaar in het Engels, naast het Nederlands en Frans.
  Het bereik blijft mij zelf overigens ook maar verbazen. Niet alleen qua aantallen (afgelopen 30 dagen ruim 84.000 bezoeksessies!) maar ook de vele enthousiaste vragen die ik elke weekdag trouw probeer te beantwoorden. Sinds een tijdje houd ik ook bij uit welke landen allemaal aangezien dat veel verder gaat dan België, Nederland en Frankrijk alleen. Op de contactpagina vindt u dit dynamische overzicht.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Danny Ledoux — 14 januari 2019 07:20 @ 07:20

  Wat zijn jullie toch prachtmensen.

  Eind februari verlaten wij onze (bijna) hectare hof om te ruilen met een loft op de markt van Waregem. Geen nood, de woning wordt zelfs groter, de hof zal ontbreken.

  Ik kan ongeveer nog alles, maar wil mijn hof verlaten zoals een wielrenner zijn fiets verlaat : op zijn hoogtepunt.
  Ik zal toch licht nostalgisch de nieuwsbrieven van La palmeraie blijven volgen. Ik kijk nu al naar de volgende uit.
  Proficiat mensen voor hetgeen jullie ervan bakken. Je moet het maar doen.
  Volledig mijn ding: Zonder bluf right tot the point, en met , mag ik het zeggen, STEEDS de CORRECTE info.
  Gedreven mensen zijn jullie.

  Vijfendertig keer Chapeau voor jullie team.

  Danny Ledoux


 • Reactie door Jean-Pierre Steegmans — 25 juni 2020 12:21 @ 12:21

  Gisteren 24/6 deze beschadigde planten ontvangen. De eerste en ook laatste keer dat ik hier nog iets koop.
  https://ibb.co/cJJGNq5
  https://ibb.co/YpH5crZ


 • Reactie door lapalmeraie — 25 juni 2020 12:39 @ 12:39

  Beste Jean-Pierre

  Erg flauw om het zo te denken oplossen…
  U bestelde inderdaad via 2ehands 3 planten. Ik gaf u op vóórhand duidelijk aan dat ik er nog maar 1 opgepot had staan, de andere kon ik eventueel, indien gewenst alsnog afsteken. Ik stuurde daarvoor ook op voorhand deze foto’s, die u dan weer niet in u verhaal hier laat zien. Erg jammer. Bij deze dan;

  https://ibb.co/ZMqq6kC
  https://ibb.co/cc6hdyZ

  En ja, de oudere bladeren hebben wat schade. Uiteraard, ze staan hier gewoon open en bloot óók tijdens de winter buiten in volle grond. Ze zijn dus perfect afgehard en worden vanzelf net zo mooi als het andere plantje dat u ook ontving én de moederplant hier…
  Ik heb u dat ook zo uitgelegd via mail maar kreeg toen het verwijt dat ik opzettelijk de foto’s dusdanig stuur dat de schade niet opvalt?… ik zie nochtans alles op de foto, de planten zijn gewoon afgestoken en neergelegd zoals de wortels het toelieten… Ik gaf u voor dezelfde prijs overigens ook de grootsten, veel groter dan initieel in het zoekertje. Maar goed, dat telt vast niet.

  Ohja, ik kreeg ook nog “oneerlijk” en “verpakt als een kind van 6 met meters tape” naar mijn hoofd geslingerd… Ik heb bij mijn weten heel transparant gehandeld en verpak het inderdaad vrij stevig zodat de post ze niet kapot kan gooien. U hebt zelf vast veel meer ervaring in het netjes verpakken van planten.

  U vindt de planten “brol” en “3e rangs”…
  U had liever puntgave planten gehad? Dat kan, dan gaat u naar het tuincentrum en koopt u piekfijne planten kersvers geïmporteerd uit het buitenland uit serres en die krijgen dan bij u alsnog de klap zodra u ze in de zon zet.

  En ohja, ook nog even vergeten te melden dat deze plantjes u maarliefst “€2,-” per stuk hebben gekost. Ik heb me daar mee op uw kap “verrijkt”.

  Beste mijnheer, ik doe dit puur om andere liefhebbers op een goedkope manier een goede plantjes te helpen. Ik span mij al ruim 11 jaar volledig gratis in om hier iedereen van advies te voorzien en help iedereen met heel veel plezier verder. De verkoop van eigen kweekgoed is niet eens kostendekkend als je de potgrond, materialen en verplaatsingen meerekent.

  Voor mij is het hiermee klaar. U hebt uw ding kunnen doen, ik hoop alleen dat u ook zo fair bent om op uw verwijten terug te komen als u straks over enkele maandjes DRIE prachtige Agaves hebt staan, perfect winterhard en dat voor slechts die paar euro.
  Ondertussen richt ik me weer op de echte liefhebber.

  Succes
  La Palmeraie


 • Reactie door Sjaak — 21 juni 2021 21:33 @ 21:33

  Wat een fantastische site!

  Voor mij als beginnende palmliefhebber een schat van informatie.
  De site heeft mij al enkele avonden voorzien van nuttig leesvoer.

  Dankjewel voor deze site en het werk wat hier is ingestoken.

  Groeten van Sjaak


 • Reactie door lapalmeraie — 22 juni 2021 13:56 @ 13:56

  Beste Sjaak

  Leuk om te horen, bedankt! Veel succes met deze prachtige hobby en twijfel niet om opnieuw contact op te nemen als u met vragen zit.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door Paul — 23 mei 2023 09:02 @ 09:02

  Bedankt voor de mooie site, voor mij blijft het de referentie om iets op te zoeken. Zonet nog eens gekeken naar hetverschil tussen de mannelijke bloemen en de vrouwelijke bloemen


 • Reactie door lapalmeraie — 23 mei 2023 11:51 @ 11:51

  Beste Paul

  Wat leuk om te horen, bedankt!
  En heeft u kunnen bepalen welk geslacht uw palmen hebben?

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Gebruik FR om foto's toe te voegen !
Klik hiervoor op het logo, kies "start uploaden", kies de bestanden, klik op upload en plak de links in de reactie.
Om spam te vermijden worden berichten met meer dan 3 links pas gepubliceerd na moderatie.