Veelgestelde vragen (FAQs)

Via ons contactformulier kunt u steeds contact met ons opnemen. Wij helpen u met veel plezier verder met een persoonlijk antwoord. Omdat we veel dezelfde vragen ontvangen kunt u zelf ook alvast onze veelgestelde vragen doorlopen. Misschien staat het antwoord er al bij en bent u meteen verder geholpen.


La Palmeraie & Contact

Op onze pagina’s palmencollectie, bananencollectie en exotische planten collectie vindt u een groot deel van de planten die wij (gehad) hebben. Bij die soorten kunnen we dus zeker spreken uit eigen ervaring.

U kunt ons volgen via Twitter, onze nieuwsbrief en RSS-feeds. Daarnaast is La Palmeraie ook frequent online op het Palmvrienden forum.

We sturen enkel een nieuwsbrief wanneer er voldoende relevante zaken aan de site werden toegevoegd. Alleen zo blijft een nieuwsbrief volgens ons echt interessant. Het is dus goed mogelijk dat er een tijd geen nieuwsbrief wordt gestuurd. Wilt u ons toch volgen dan is Twitter een optie!

Uiteraard, laat het ons weten welke informatie u mist en we bekijken de mogelijkheid om de site verder aan te vullen.

La Palmeraie is enkel een informatieve website. Wij hebben dan ook geen winkel/webshop.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Tenzij u op een exotisch eiland woont, dan maken wij graag een uitzondering :)

Ja, de eerste keer dat u een reactie plaatst bij een artikel wordt deze voorlopig niet gepubliceerd totdat uw reactie behandeld wordt. Dit om spam tegen te gaan. De reacties worden wel zeer regelmatig behandeld. Alvast bedankt voor uw begrip.

Uiteraard! U kunt hiervoor terecht op ons contactformulier of rechtstreeks via lapalmeraie@palmvrienden.net Indien relevant kan een bijgevoegde foto soms erg verhelderend werken.

Zaaien & Aankopen

La Palmeraie is enkel een informatieve website. Wij hebben dan ook geen winkel/webshop.

La Palmeraie is enkel een informatieve website. Wij hebben dan ook geen winkel/webshop.

Er zijn verschillende goede webshops voor het aanschaffen van zaden. Oa. www.palmboomtekoop.nl, www.123zaden.nl, www.zadengigant.nl, www.seedo.nl, www.rarepalmseeds.com,…

Met voorverpakte zaden uit de populaire vakantielanden hebben we minder goede ervaringen. Niet alleen is de naamgeving vaak onjuist, ook laat de versheid te wensen over. Bovendien kunt u op dergelijke bestemmingen vast zelf ook zaden verzamelen in parken e.d.

Neem een kijkje op deze pagina, daar vindt u alle bedrijven met het “Goedgekeurd door Palmvrienden-label”.

Dit is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen, smaak en omstandigheden. Bepaal eerst waar u de palm wilt zetten, welke verzorging u wilt/kunt geven en in welke mate u in de winter wilt/kunt beschermen. Op die manier is de keuze al een stuk eenvoudiger.

Voor de aankoop zelf is het artikel “Waar moet ik op letten bij het kopen van een palm?” interessant.

Verzorging

Neem hiervoor eens een kijkje in de verschillende artikels over de verzorging. Op deze pagina vindt u ze allemaal bij elkaar.

Bekijk zeker eens onze artikels over de winterbescherming. Op deze pagina vindt u ze allemaal bij elkaar.

Lees zeker eens het artikel “Hoe behandel ik speerrot?”.

Problemen

Lees om te beginnen onze artikels over de algemene verzorging eens door. Doet u alles juist? Neem ook een kijkje in de EHBO-gids voor palmen en EHBO-gids voor bananenplanten. Daarin staan de meeste problemen netjes uitgeschreven. Die gelden trouwens ook vaak voor andere exoten. Raakt u er zelf niet uit? Geen probleem. Stuur ons gerust een uitleg en, indien mogelijk, enkele verduidelijkende foto’s via het contactformulier of op lapalmeraie@palmvrienden.net

Zeker! Laat het ons weten via het contactformulier of op lapalmeraie@palmvrienden.net en we passen het aan.