Palmen

La Palmeraie is dé plaats waar u alle praktische informatie over palmen verzameld op één plaats terugvindt. Via deze palmen-pagina navigeert u eenvoudig naar de artikels die de informatie bevatten waarnaar u op zoek bent.

Volledig nieuw in de hobby of zijn bepaalde termen niet duidelijk?
Neem dan zeker een kijkje in ons artikel “Palmen voor dummies” waar alles op eenvoudige wijze uitgelegd wordt.

Hebt u na het lezen van een artikel nog een bijkomende vraag dan kunt u ons dit laten weten via het reactieformulier onderaan elk artikel. Wij helpen u steeds met veel plezier verder.

Onze rubrieken

Palmen verzorging

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze artikels over de verzorging van palmen. Niet alleen de algemene verzorging maar ook zeer specifieke problemen komen aan bod. Natuurlijk vindt u ook voldoende informatie over de winterbescherming van palmen.

Wilt u een palmen zaaien? Bekijk dan onze zaaihandleiding.

Palmsoorten

Bent u op zoek naar de eigenschappen van één specifieke soort? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina! We beschrijven de algemene eigenschappen, de verzorging en illustreren elke soort met foto’s van zaailing tot volwassen exemplaar. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe soorten. Wenst u op de hoogte te blijven? Teken dan zeker in op onze gratis nieuwsbrief.

Eigen collectie

In de loop der jaren is onze eigen collectie behoorlijk uitgebreid. Wat begon met één soort liep al snel op tot tientallen verschillende soorten en maten. Op deze pagina vindt u al onze eigen palmen op een rijtje samen met hun foto’s en begeleidende informatie.

Ziet u liever al onze artikels op een rijtje, klik dan rechts boven in beeld op “artikels”.