Exoten

flag-francais

Naast palmen en bananenplanten bestaan er natuurlijk nog tal van andere exotische planten. Ook over die exoten hebben wij heel wat informatie voor u. Of het nu om palmvarens, boomvarens, bloeiende planten, pepers of exotische vruchten gaat, via deze exoten-pagina navigeert u eenvoudig naar de artikels die de informatie bevatten waarnaar u op zoek bent.

Hebt u na het lezen van een artikel nog een bijkomende vraag dan kunt u ons dit laten weten via het reactieformulier onderaan elk artikel. Wij helpen u steeds met veel plezier verder.

Onze rubrieken

Exotische planten verzorging

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze artikels over de verzorging van diverse exotische planten.

Wilt u een palmvaren zaaien? Bekijk dan onze zaaihandleiding.

Voor de winterbescherming van boomvarens kunt u hier een kijkje nemen.

Exotische planten soorten

Bent u op zoek naar de eigenschappen van één specifieke soort? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina! We beschrijven de algemene eigenschappen, de verzorging en illustreren elke soort met foto’s. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe soorten. Wenst u op de hoogte te blijven? Teken dan zeker in op onze gratis nieuwsbrief.

Palmvaren soorten

Kijk hier voor de beschrijving van enkele palmvarens. Naast de algemene beschrijving en de verzorging kunt u dankzij de foto’s ook de ontwikkeling zien van zaailing tot volwassen plant. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe soorten. Wenst u op de hoogte te blijven? Teken dan zeker in op onze gratis nieuwsbrief.

Eigen collectie

Zelf hebben we natuurlijk ook een hele collectie zeer uiteenlopende exotische planten. Op deze pagina vindt u al onze eigen exoten op een rijtje samen met hun foto’s en begeleidende informatie. Voor onze bamboecollectie kunt u op deze pagina terecht.

Ziet u liever al onze artikels op een rijtje, klik dan rechts boven in beeld op “artikels”.