Een exotische balkon-tuin!

februari 22nd, 2019 · No Comments

Wanneer je enkel een balkon ter beschikking hebt is er zeker geen reden om geen exotische planten te houden. Er zijn mogelijkheden genoeg. En zelfs als er toch bepaalde beperkingen zijn, heeft een balkon vaak ook wat voordelen. Op deze foto ziet u onze eerste “eigen tuin”! In dit artikel geven we alvast enkele tips.

Sfeer!

Omdat het balkon doorgaans goed zichtbaar is vanuit de woning, is het belangrijk dat het balkon een uitnodigende sfeer uitstraalt. Dit kan vrij eenvoudig bekomen worden door te letten op enkele details.

Gebruik bijvoorbeeld steeds dezelfde potten of bakken zodat het wat consistenter oogt.

Kleed het balkon ook aan met een tafeltje en stoeltjes, een tuinbank of zithoek. Met een lantaarn, kaarsen of eventueel een passend beeld werkt u het nog af.

Met een rietmat of bamboe hek kan een saaie muur of balkonhek ook aangekleed worden of een afval container netjes verstopt worden. Dat staat niet alleen gezelliger, het geeft ook wat meer privacy.

Zorg zeker voor wintergroene planten zodat het ook in de winter nog steeds de moeite waard is.

Houd daarbij wel rekening met de groei van de planten. Sommige soorten worden al snel te groot. Qua palmen is de Trachycarpus daarom af te raden. Opteer eerder voor een Chamaerops die veel lager blijft maar toch nog een behoorlijke afmeting kan krijgen.

Met een kleine waterpartij kunt u eenvoudig wat leven toevoegen. Er bestaan kan en klare watervalletjes maar u kunt ook een wijnvat inrichten tot mini-vijver.

Door hanging baskets te gebruiken of potten aan de muur te hangen creëert u diepte. Er bestaan speciale doeken voor aan de muur om een verticale tuin te maken.

Kruiden en bepaalde groenten zijn prima geschikt om in kleinere bakken te kweken. Zo wordt de tuin ook nog eens handig voor in de keuken!


Chamaerops humilis; groei in 4 jaar


© La Palmeraie

Reageren? »

Reageren?

Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Gebruik FR om foto's toe te voegen !
Klik hiervoor op het logo, kies "start uploaden", kies de bestanden, klik op upload en plak de links in de reactie.
Om spam te vermijden worden berichten met meer dan 3 links pas gepubliceerd na moderatie.