Coronaprojectje - mijn UDS

Plaats hier al jouw vragen en ideeën specifiek over tuininrichting, vijvers, bouwwerken, meubilair,...

Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor Rob op 15 nov 2021 23:29

Je moet wat he.
In april van 21, toen ik thuis kwam te zitten heb me maar direct wat te doen gegeven.
In de daarop volgende weken heb ik een zgn 'ugly drum smoker' (UDS) gebouwd uit een vat (voorheen gevuld met pindakaas...).

Op zich zijn we nog niet helemaal klaar maar door part supply chain issues uit China wacht ik nog altijd op 1 onderdeeltje.
Nietemin is ie fraai genoeg om te delen dacht ik!
Bijlagen
20210910_160945b.jpg
mijn UDS - thermo zit aan andere zijde....
20210910_160945b.jpg (218.62 KiB) 760 keer bekeken

08/09, -14.7°C_____14/15, - 3.6°C_____20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C_____15/16, - 5.9°C
10/11, - 7.9°C_____16/17, - 7.9°C
11/12, -14.7°C_____17/18, - 8.3°C
12/13, - 7.9°C_____18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C_____19/20, - 2.8°C
Avatar gebruiker
Rob
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 9959
Geregistreerd: 05 aug 2011 23:08
Woonplaats: Halsteren, NL
942 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor palmgek op 16 nov 2021 02:17

Leuk projectje, wat ga je daar zoal in bereiden?
In ons leven is verandering en verlies onvermijdelijk. In het aanpassingsvermogen en het gemak waarmee we verandering aangaan ligt ons geluk en vrijheid.
Avatar gebruiker
palmgek
 
Berichten: 3003
Geregistreerd: 07 dec 2010 19:32
Woonplaats: Fortaleza Brasil
359 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor tankton op 16 nov 2021 09:38

Mooie plantenpot :D
tankton
 
Berichten: 100
Geregistreerd: 11 okt 2021 10:45
Woonplaats: Betuwe
7 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor Rob op 16 nov 2021 10:40

palmgek schreef:Leuk projectje, wat ga je daar zoal in bereiden?


BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).
Er ontbreekt nog een smoke stack, redelijk vitaal voor circulatie, maar zodra het laatste part er op zit was het plan om als eerste recept "Tootsie's pork steaks" te maken.
Heb ze al enkele keren gemaakt op een Weber - ze zouden nog beter moeten zijn op een UDS.
Keisimpel recept, en echt heel erg lekker.

Voor de mede-liefhebbers:
https://www.bbq-nl.com/pork-steaks/


tankton schreef:Mooie plantenpot :D


250L....niet echt geschikt voor viooltjes :lol:
Als ik de BBQ ooit zat word dan kan er wel een grote Palm of grote Bamboe in. Zal wsl nooit gebeuren

08/09, -14.7°C_____14/15, - 3.6°C_____20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C_____15/16, - 5.9°C
10/11, - 7.9°C_____16/17, - 7.9°C
11/12, -14.7°C_____17/18, - 8.3°C
12/13, - 7.9°C_____18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C_____19/20, - 2.8°C
Avatar gebruiker
Rob
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 9959
Geregistreerd: 05 aug 2011 23:08
Woonplaats: Halsteren, NL
942 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor batdah op 21 nov 2021 00:21

Dat ziet er goed uit....heb je daar een speciale coating op zitten? En dat ontbrekende onderdeel moet echt uit China komen?

Ps zo te zien heb je nog genoeg bezigheden als ik dat Chrystal meth lab van je zo op de achtergrond zie :lol:
batdah
 
Berichten: 1042
Geregistreerd: 14 jul 2014 00:43
Woonplaats: Venda Portugal
128 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor palmgek op 21 nov 2021 01:19

Rob schreef:
BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).


Is het niet mogelijk om dit in etappes te doen Rob, eerst in de USD voor de rooksmaak en een prachtige smoke ring. En daarna op de BBQ voor de crust en afgaaren?
In ons leven is verandering en verlies onvermijdelijk. In het aanpassingsvermogen en het gemak waarmee we verandering aangaan ligt ons geluk en vrijheid.
Avatar gebruiker
palmgek
 
Berichten: 3003
Geregistreerd: 07 dec 2010 19:32
Woonplaats: Fortaleza Brasil
359 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor Rob op 21 nov 2021 23:16

batdah schreef:Dat ziet er goed uit....heb je daar een speciale coating op zitten? En dat ontbrekende onderdeel moet echt uit China komen?

Ps zo te zien heb je nog genoeg bezigheden als ik dat Chrystal meth lab van je zo op de achtergrond zie :lol:



:lol: :lol:
Sorry voor de de backdrop - die vaten zijn helaas niet voor een bijverdienprojectje, maar voor chlorering van het zwembad (natrium hypochloriet, 25L per vat)
Die 'speciale coating is minder speciaal hoor - het is hoge temperatuur bestendige temp verf uit de spuitbus; 10 euro bij de betere doehetzelfzaak. :)


palmgek schreef:
Rob schreef:
BBQ...alles kan, zolang het maar bij relatief lage temps is.
De max Temp voor zo'n barrelsmoker ligt meestal onder de 160°C, dus burgers en biefstukken gaan het niet worden (wrong tool voor the job).


Is het niet mogelijk om dit in etappes te doen Rob, eerst in de USD voor de rooksmaak en een prachtige smoke ring. En daarna op de BBQ voor de crust en afgaaren?


Yep, zou kunnen.
De echte oklahoma smokers (met firebox opzij), zijn echt puur low en slow. Smoke ring is giga.
Omdat je op een UDS direct boven het vuur, maar op iets grotere afstand werkt, krijg je de T meestal niet echt veel hoger dan een 160°, maar meestal 100-140° dus het blijft een soort van low en slow. Smoke ring is dus geen probleem op UDS, maar afgrillen moet idd op iets anders (bijvoorbeeld caveman style: gewoon op de kolen). Een steak heeft eigenlijk echt >200° nodig voor het betere werk, en daarvoor pak ik meestal toch mijn weber keteltje. Net iets meer hygiene en net zo easy.

Ik moet die UDS nog inbranden als dat part er is, en testen.
Als we zover zijn dat doe ik wel ff een paar plaatjes.
Dat part staat reeds in bestelling btw - ik zag wel meerdere opties om het te krijgen, maar die parts komen ook allemaal uit china...
Ik heb wel wat geduld (en nog 2 andere Q's :fluiten: )

08/09, -14.7°C_____14/15, - 3.6°C_____20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C_____15/16, - 5.9°C
10/11, - 7.9°C_____16/17, - 7.9°C
11/12, -14.7°C_____17/18, - 8.3°C
12/13, - 7.9°C_____18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C_____19/20, - 2.8°C
Avatar gebruiker
Rob
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 9959
Geregistreerd: 05 aug 2011 23:08
Woonplaats: Halsteren, NL
942 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor johny op 21 nov 2021 23:38

dacht dat je daarin paling en makreel zou roken met eiken zaagsel ?
johny
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 26 jan 2021 11:25
22 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor Rob op 21 nov 2021 23:53

:lol: :lol:
Persoonlijk halen we de paling liever elders
Mijn betere helft is echter meer carnivoor dan visliefhebber, dus voor haar liever een pulled pork op appel/kersen, brisket op eiken, of een simpele burger.
Ikzelf ben een fan van hotwings, maar ben erg flexibel..
De enige die hier in huis moppert is de weegschaal.

08/09, -14.7°C_____14/15, - 3.6°C_____20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C_____15/16, - 5.9°C
10/11, - 7.9°C_____16/17, - 7.9°C
11/12, -14.7°C_____17/18, - 8.3°C
12/13, - 7.9°C_____18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C_____19/20, - 2.8°C
Avatar gebruiker
Rob
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 9959
Geregistreerd: 05 aug 2011 23:08
Woonplaats: Halsteren, NL
942 bedankjes

Re: Coronaprojectje - mijn UDS

Berichtdoor GaveAgave op 22 nov 2021 11:18

Mooi projectje!
Ik ben een enorme palingliefhebber, maar paling staat toch zo'n beetje bovenaan mijn lijst om niet meer te eten omdat er gewoon geen sustainable paling is helaas :( Hopelijk over een jaar of 10 weer, maar dan moet het heel snel beter gaan.
GaveAgave
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 23 aug 2021 16:31
5 bedankjes

Volgende

Keer terug naar Tuininrichting

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten