Verhuizen van een palmboom: de ervaring van een lezer!

april 25th, 2016 · No Comments

Regelmatig ontvangen we vragen over het verhuizen van een palm. Het desbetreffende artikel geeft in principe alle nodige informatie en tips, maar blijkbaar is er als duwtje in de rug toch vaak nog wat bevestiging nodig.

artikel: “Hoe kan ik een palmboom verhuizen?

Het is natuurlijk altijd leuk om achteraf ook geïnformeerd te worden over het verloop van de hele operatie. Onderstaand één van de reacties om toch een indruk te geven hoe moeizaam het verhuizen verloopt.

Missie Palm

Goedenavond, hierbij de beloofde foto’s van missie palm welke een werkelijke krachttoer blijk te zijn! De palm woog tot onze grote verbazing meer dan een ton en we hadden maar liefst 4 uur nodig voor het uitgraven en inladen van de palm en evenveel voor het opnieuw aanplanten!!

Vertrek vond plaats om 4u zaterdagochtend en de palm stond eindelijk op zijn plaats om 3u zondagochtend!!! We waren allemaal kapot maar het is wel een hele mooie herinnering…. Nu geef ik elke dag nog enkele uren water maar hoelang moet dat nog volgens u? Ik heb de stam ook moeten vastzetten met spanbanden omdat hij maar moeizaam alleen blijft rechtstaan. Hoelang moeten deze spanbanden nog blijven zitten denkt u?  In ieder geval nog bedankt voor alle adviezen die erg goed geholpen hebben en die ik tot op de letter heb opgevolgd ( tape, krimpfolie… ). Nogmaals bedankt en vriendelijke groeten. Gérard (Frankrijk)

Ons antwoord:

Beste
Super!!  Hij is werkelijk prachtig! Gefeliciteerd.
Ik had me dus niet vergist qua gewicht. Dit aspect wordt nog te vaak onderschat. Wat een onderneming zeg, knap van jullie allemaal.
Het beste laat u de spanbanden nu nog een seizoen zitten zolang er nog nieuwe wortels gevormd worden. Het staat misschien niet zo mooi maar het zou jammer dan dat de palm alsnog omvalt en zo de nieuwe wortels weer kwijtraakt. Ik zie dat u toch alle bladeren hebt laten zitten. De palm verdampt nu dus meer dan hij met de beschadigde kluit kan opnemen. Houd de kluit dus goed vochtig, zeker op zonnige en winderige dagen! Enkele minuten moet volstaan om de kluit nat te maken. Steek eventueel nog een vinger in de grond om de vochtigheid te voelen. De exacte hoeveelheid hangt natuurlijk van de locale omstandigheden af. Los hiervan is het zeer goed mogelijk dat er alsnog wat bladeren afgestoten zullen worden. In ieder geval bedankt voor het volgen van de site en het delen van uw ervaring.
Vriendelijke groeten
La Palmeraie

© La Palmeraie & Gérard B – fotos: Gérard B.

Reageren? »

Reageren?

Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Gebruik FR om foto's toe te voegen !
Klik hiervoor op het logo, kies "start uploaden", kies de bestanden, klik op upload en plak de links in de reactie.
Om spam te vermijden worden berichten met meer dan 3 links pas gepubliceerd na moderatie.