door Jane op 28 jun 2014 10:35
Dit stukje tekst komt van de site van de Nederlandse Vereniging van Hosta's, die op hun beurt het recept weer van Engelse liefhebbers hebben gekregen.
De tuineigenaren van de Engelse Hostatuin waren zo vriendelijk om hun knoflookrecept met de kijkers te delen:
2 knoflookbollen, hele bollen, geen 'teentjes'. De knoflookbollen kneuzen, pletten.
1 liter water laten koken, de knoflook voorzichtig In het kokende water laten glijden en 10 minuten laten koken.
Af laten koelen en zeven, bijvoorbeeld door een nylonkous.
Het verkregen knoflooksap bewaren in een afsluitbare fles.
Per 1 liter water 2 grote eetlepels knoflooksap toevoegen, in plantenspuit of een andere vernevelaar gieten. Goed doorroeren.
Hiermee de planten bespuiten. Herhaal het om de twee à drie weken.
Groetjes Dina.
Groetjes Dina.
Ik heb me in laten palmen