door GeL op 20 sep 2012 21:59
Van de Passiflora caerulea kan je wel lekkere confituur maken. De vruchten zijn wel goed gevuld maar hebben weinig smaak. Het is ook ver de enige ( eetbare) soort die goed afrijpt in de buitenlucht. De kleur is mooi geel en de bloemen zijn interessanter dan deze van de P. edulis. Ze zijn groter, blijven langer open en geuren.
De P. edulis is buiten bijna niet te rijpen. De opbrengst is buiten ook een pak minder dan in de serre. Er zijn heel wat eetbare passievruchten, bvb de Passiflora quadrangularis of reuze granadilla, de Passiflora ligularis of zoete granadilla, de Passiflora alata vruchten zijn ook heel lekker en dan zijn er nog de Passiflora tarminiana en Passiflora tripartita var. mollissima die ook heel lekkere vruchten geven. Deze laatste heet trouwens de bananenpassievrucht.
Smakelijk en veel kweekplezier,
Gr,
Michel