Hierbij het recept met foto,s van mijn sambal,deze is met madame Jeanet maar dit recept gebruik ik ook met andere pepers.
Je hebt nodig een >
Keukenmachine om te blenden,heb speciaal een kleine daarvoor.
40tal pepers,kan ook minder.
1 ui ik gebruik witte,heeft een zachtere smaak.
Bolletje knoflook
Scheut azijn
Zout,2 theelepels
Olijfolie en sateprikker om de olie door de sambal te roeren als ie van het vuur afkomt.
Sap van 1 citroen ik heb citrusquat gebruikt
En eventueel suiker [ bruine rietsuiker ] om de scherpte er wat af te halen.
Wok en kleine potjes die je een 10tal minuten uitkookt,ik gebruik speciaal kleine potjes omdat je die elke keer opent en weer terug in de koelkast zet.
Ongeopende potjes kun je dik een jaar in de koelkast bewaren,omdat na het vullen de potjes vacuum trekken als je ze op z,n kop zet.
Je doet al je ingredienten in de machine en mixt tot er een gladde massa onstaat,doe er de zout ,azijn en sap van citroen bij.
Beetje olie in de wok en op klein vuur roeren tot er een pasta onstaat en het vocht verdwenen is.
Uitgekookte potjes vullen,beetje olie erbij en roeren met de sateprikker,steeds kleine beetjes olie totdat je een mooie sambal hebt.
Deksels erop,goed aandraaien en op zijn kop aflaten koelen,je kunt ze daarna in de groentela van je koelkast bewaren.
Laatste foto met sambal die ik een maand geleden gemaakt heb met Adjoemas
Bon Appetit